недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Милан Јовановић добитник Априлске награде града Шапца

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Новинар портала Жиг инфо Милан Јовановић добитник је Априлске награде града Шапца у категорији „Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода“. Јовановић је постао и почасни грађанин града Шапца, где ће му у понедељак бити уручена награда.

 

У образложењу комисије која је једногласно донела одлуку да ове године Јовановићу додели награду, стоји:

Овај, како сам за себе каже, изнуђени новинар, није могао више ћутке да посматра оно што је свима постало очигледно: да се лопови богате до неслућених размера, да немају стида и образа, да се партијска припадност користи за узурпацију свега што им падне на памет, да се државна имовина претвара у личну својину, а локална самоуправа у породичну задругу. Тако је постао новинар бескућник.

Мало ко је чуо и за локални портал Жиг инфо из Гроцке док новинару тог портала Милану Јовановићу прошлог децембра није изгорела кућа до темеља.

Читав живот Јовановић је провео као радник Министарства унутрашњих послова, где је пензионисан крајем деведесетих, након 30 година рада. Радио је као оперативац и шеф смене у Комунално-оперативном центру.

Новинарством је почео да се бави 2012. године и писао је искључиво о локалним темама из општине Гроцка. Себе назива бескућником, али не намерава да од истине одустане. Његова порука да „има снаге јер има наде“ охрабрујућа је и благотворна данас у Србији, а његов случај уверава да док је новинарске солидарности, никаква сила не може зауставити причу.

У изјави за Цензоловку новинар из Врчина каже да му награда доста значи:

„Веома ми је мило и драго што се у овој земљи нашао неко ко уме да цени и поштује мој рад, врло се лепо осећам и радујем се одласку у Шабац и примању награде.“

Досадашњи добитници у категорији „Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода“ су новинарка Оља Бећковић, новинар Вукашин Обрадовић, бивши повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић и недељник Подрињске.

Априлске награде биће уручене у понедељак, 22. априла, на свечаној академији поводом Дана града, у дворишту Градске куће у Шапцу.

Јасмина Добриловић   Цензоловка

Промо

Bg

Најчитаније