среда, 05 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јовановић: Циркус од државе, испуњен захтев породице

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Јосип Броз Тито је први који је за живота добио улицу по себи, а сада је то учинио и Драгољуб Симоновић, бивши председник општине Гроцка. Ваљда због огромних „заслуга“ којима је задужио народ, каже за Данас новинар грочанског Жиг инфо портала Милан Јовановић, коме је 12. децембра прошле године запаљена кућа, а као налогодавац овог дела осумњичен је управо Симоновић.

 

Касаповачка улица у Врчину од 22. децембра 2018. више не носи тај назив већ по браћи Симоновић и „њиховим заслугама“, како пише у образложењу Града Београда.

– Колико знам, сва тројица браће Симоновић су живи и не знам како им је дозвољено да за живота добију улицу. Они сви станују у Касаповачкој и годинама су тражили да се назив улице промени. Сада, коначно, станују у „Браће Симоновић“, каже Јовановић. Интересантно је да се Драгољуб Симоновић није појавио на првом рочишту, а да је образложење његовог адвоката било да позив није ни добио. Могуће да је био упућен на Касаповачку улицу.

– Баш ме интересује које ће објашњење дати ако се не појави на наредном рочишту, 24. маја, истиче наш саговорник додајући да смо ми „циркус од државе“. Портал Жиг инфо навео је да према образложењу објављеном у Службеном листу Београда: „у тој улици од давнина живе чланови породице Симоновић чијим сопственим радом и заслугом свих чланова породице је направљена и улица уз железничку пругу“, те је то разлог промена назива улице. Како је наведена улица формирана 1988. године „на иницијативу покојних, браће Симоновића“, постоје оправдани разлози да иста по њима добије и назив. Портал Жиг инфо подсећа да је Симоновић већ једном тражио промену имена улице, 2013. године, међутим тада му то није успело.

Подсетимо, тадашњи председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је ухапшен 25. јануара због сумње да је организовао паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића. Међутим, судија Другог основног суда је почетком марта потписала решење о укидању притвора, сматрајући да је саслушањем свих сведока у поступку престала потреба за држањем Симоновића у притвору. Након паљења куће, Јовановић је за наш лист рекао да је Симоновић чак два пута покушао да га убије, јер је он годинама писао о његовим малверзацијама и криминалним активностима.

– Годинама сам подносио кривичне пријаве и обавештавао све надлежне институције у држави, укључујући и Александра Вучића о криминалним радњама Драгољуба Симоновића, уз низ доказа да је он два пута покушао да ме убије. Да су на време реаговали, до свега овога не би дошло, рекао нам је Јовановић.

 

Маторчевић: Вучић их даље штити

Два месеца пре паљења Јовановићеве куће, физички је нападнут главни уредник портала Жиг инфо Жељко Маторчевић. Како нам је рекао, о току истраге још увек нема никаквих информација. Штавише, на појединим Фејсбук страницама не престају напади и претње на двојицу новинара. „Више јавно тужилаштво обавештено је о тим претњама и таргетирању, о страницама на којима су наше фотографије и гомилама лажи да смо издајници, страни плаћеници и слично. Међутим, реакције надлежних нема. Као да нису извукли никакву поуку. Симоновић и даље има канцеларију у општини, поставио је своје људе и дефакто он води општину. Слика се радо са Александром Вучићем, те је очигледно да га он штити“, закључује Маторчевић за Данас.

К. Живановић    Данас

Најчитаније