недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Татјани Лазаревић и Слободану Георгиеву награда "Станислав Маринковић"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Уредница портала Коссев из Косовске Митровице Татјана Лазаревић и уредник БИРН и новинар Времена Слободан Георгиев овогодишњи су добитници награде "Станислав Сташа Маринковић", коју додељује лист "Данас" поводом 9. јуна, рођендана листа.

 

У образложењу жирија наводи се да су Татјана Лазаревић и Георгиев, свако на свој начин, аутентичне појаве у српском јавном простору и у последњих годину дана издвојили су се професионалним приступом у нимало лаким временима за медије, пренео је "Данас".

"Њихова храброст, пре свега, у професионалном раду, а исто тако у јавним наступима, враћа наду у професију која се због недемократског режима у Србији нашла на коленима", наводи се у образложењу жирија.

У одлуци је наглашено да и Татјана Лазаревић у Коссеву и Георгиев у БИРН воде тимове младих посвећених новинара, па је ово признање не само њима већ свим новинарима који их прате у борби за истину и професионализам.

Награда, која се састоји од новчаног износа и плакете, лауреатима ће бити уручена у недељу, 9. јуна.

Награду "Станислав Сташа Маринковић" додељивале су дневне новине "Борба", затим "Наша Борба", а од 2000. дневни лист "Данас".

Станислав Сташа Маринковић био је главни уредник "Борбе", један од пионира слободног новинарства у Србији, и председник Удружења новинара Србије.

Данас/Н1

Промо

Bg

Најчитаније