недеља, 11 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

НЕОБИЧНА ОДЛУКА СВЕШТЕНИКА ИЗ ШАПЦА: Изабрао волан уместо олтара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отац Пера, како га зову колеге и верници, већ је "прешао" на ново радно место у Баден-Бадену, где вози аутобус тамошњег превозника

 ТИХО и без велике приче, свештеник Петар Ђукановића (42) захвалио је епископу шабачком Лаврентију на повереној му парохији у том граду, предао је и добио одговор да може да напусти дужност, јер је чврсто одлучио да, са породицом, попадијом и двоје деце, оде да живи и ради у Немачкој.

Отац Пера, како га зову колеге и верници, већ је "прешао" на ново радно место у Баден-Бадену, где вози аутобус тамошњег превозника. Пре одласка у Немачку, поздравио се са најдражима и саопштио им да одлука о одласку није само његова, већ да ју је донела читаве породице. То је уједно било и једино образложење зашто је предао парохију.

У Епархији шабачкој кажу да је јереј Ђукановић остао у чину и да ништа лоше није учинио током своје седамнаестогодишње ђаконско-свештеничке каријере у Шапцу. Напротив, словио је за једног од најузорнијих свештеника у граду, где је седиште Епархије шабачке. Био је сабрат свештеника у овдашњој Саборној цркви, посвећеној апостолима Петру и Павлу.

- О колеги и брату у Христу, Пери, могу да кажем све најбоље, као и већина колега. Знам да је веома поштован и популаран био и у Јевремовцу и насељу Чавић, где се протезала његова парохија - каже прота Славиша Марковић, старешина саборног храма у Шапцу.

Јереј Ђукановић је, иначе, по свештеничким мерилима, имао једну од најбољих парохија. Он ће, како сазнајемо, наставити да служи Богу и роду, али само у слободно време.

В. М. - A. Д.  Новости онлине

Промо

Bg

Најчитаније