недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Божовић: Медицинским сестрама у Ћуприји наставу и даље држи ветеринар из СНС-а

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Посланик Демократске странке Балша Божовић саопштио је да му је председник Националог савета за високо образовање проф. др Бела Балинт потврдио да је савет у више наврата захтевао од министра просвете Младена Шарчевића да се изврши инспекцијски надзор над радом Високе медицинске школе у Ћуприји, као и да је дат налог Националном акредитационом телу да изврши контролу квалитета рада ове школе, што су они одбили да учине.

 

"У школи у којој је просветна инспекција већ утврдила да су високи функционери Српске напредне странке запослени противзаконито, медицинским сестрама наставу држи државни секретар и високи функционер СНС Иван Бошњак, по образовању ветеринар задужен за контролу свињског меса, шеф посланичке групе СНС доктор правних наука пред празном учионицом држи наводна предавања због којих добија седму плату, а под велом тајне, мимо закона и без знања НН већа акредитован је и још један мастер смер, само да би на њему предавао заменик шефа посланичке групе СНС инжењер Владимир Орлић", навео је Божовић.

У саопштењу се додаје да жене које су отпуштене из ове школе да би се функционери СНС запослили, докторке медицинских наука или докторанткиње, морају бити враћене на посао, а будући медицински радници морају добити квалитетно образовање.

Министар Младен Шарчевић је у више наврата најављивао да ће се ово десити, обећавао да ће уговори са "његовим страначким пајташима" бити раскинути како је и наложила просветна инспекција, тврдио да ће ситуација у овој школи бити решена, али ништа од тога се није догодило, наводи се у саопштењу.

Божовић је поручио министру да се сети јавно изречених обећања како ће свих девет жена вратити на посао, или да јавно призна да је немоћан да Високу медицинску школу у Ћуприји ослободи окупације својих страначких колега и да поднесе оставку.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније