субота, 28 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Стална новачана помоћ за родитеље тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Родитељи тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца могу поднети захтев и потребну документацију за остваривање права на сталну новачану помоћ, која је предвиђена Одлуком о правима и услугама социјалне заштите града Београда, саопштио је данас Секретаријат за социјалну заштиту Београда.

 

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић позвала је све родитеље да се пријаве за ову новчану помоћ града, а у саопштењу градске управе наводи се да Секретаријат пружа континуирану финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца.

Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалне заштите и остварује се једном годишње.

Родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду, наведено је у саопштењу.

„У прошлој години из буџета града у ове сврхе издвојено је 9,5 милиона динара за 92 породице од којих 79 породица са тројкама, једна са четворкама и 11 породица са дуплим близанцима“, рекла је Станисављевић.

Она је нагласила да ће Град Београд наставити и даље да кроз обезбеђење и развој услуга првенствено из области социјалне заштите пружа неопходну помоћ и подршку у циљу побољшања квалитета живота.

Захтев и потребна документација подносе се у Градском центру за социјални рад у Руској 4.

ФоНет/Данас

Најчитаније