уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

РАЧУНИ ВЕЋИ ЗА 3,9 ОДСТО Струја ПОСКУПЉУЈЕ од 1. децембра

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Електрична енергија ће од 1. децембра за домаћинства поскупети 3,9 одсто, најавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.

Он је за РТС рекао да је Агенција за енергетику дала сагласност за поскупљење струје и прецизирао да ће струја бити скупља на рачунима од децембра, који пристижу у јануару.

Струја за индустрију неће поскупети, рекао је министар. Антић је рекао да дуже од две године није било корекција цена струје.

Прочитајте колико кошта струја у Европи и колико је јефтинија у Србији него у осталим земљама.

"Последњи пут је значајније подизана 2015. године, 2016. и 2017. била је минимална корекција, 2018. и 2019. није било корекције. Имали смо оправдане захтеве енеретских компанија, све већи је улазак обновљивих извора енергије, има трошкова преношења те енергије, али постоји и значајан раст цена струје на светском тржишту", нагласио је министар енергетике.

Поскупљење је, тврди, далеко испод захтева и трошкова енергетских компанија.

"И са том ценом имамо најјефтинију струју у региону, Европи, источноевропских земаља. Да кажем да је струја у Србији за 7,2 одсто нижа него у Македонији, 18,9 одсто од БиХ, 24 одсто него у Албанији, 35,8 одсто од Бугарске, 79,97 одсто од Хрватске, 85 одсто од Румуније, 125 одсто од Словеније", рекао је Антић.

Тањуг/Блиц

Промо

Bg

Најчитаније