петак, 22 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Скоро милијарду дуга и стечај за предузеће у већинском власништву председника ГО Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Предузеће у већинском власништву садашњег председника ГО Гроцка, "ПДМ Агрофруит", након 50 дана од последње блокаде рачуна, повећало је своје дуговање на скоро милијарду динара, а недавно је покренут и стечај.

Према званичним подацима Народне банке Србије, "ПДМ Агрпфруит" је блокиран за износ од 966.614.772,23 динара (око 8, 2 милиона евра).

viber image 2021 09 18 11 31 44 760

Према подацима Агенције за привредне регистре,  Привредни суд у Београду покренуо је поступак  за испитивање испуњености услова за  отварање поступка стечаја за предузеће "ПДМ Агрофруит". Како се још наводи, 19. августа 2021. ово предузеће, у већинском власништву председника ГО Гроцка, поднело је Суду предлог за покретање стечајног поступка у складу са унапред припремљеним планом реорганизације.

Из предузећа "ПДМ Агрофруит", раније,  нису одговорили на питање Жиг инфа да ли ће бити исплаћени сви повериоци. Ипак у представци Суду, образложено је због чега су настала дуговања предузећа, као и да повериоци неће бити адекватно намирени.

Како су навели из "ПДМ"-а, због неусклађености рокова доспећа дугорочних финансијских обавеза и рокова наплата и потраживања из иностранства, изазваних Корона вирусом и мерама заштите на иностраном тржишту, суочава се са презадуженошћу и пратећом неспособношћу плаћања. Према истом документу, повериоци неће бити адекватно намирени својим потраживањима.

poveriocipdm

Исечак из предате документације "ПДМ Агрофруита"

Док није ушао у Српску напредну странку, а затим постао и председник ГО Гроцка, Драгана Пантелића, барем на југу општине, многи су познавали као успешног привредника. Имао је успона и падова, али је увек излазио успешно из проблема. Имајући у виду ту чињеницу, очекивања обичног гласачког тела су иста онаква какве је промене најавио, огромна. Велико очекивање врло брзо зна да постане велико разочарење. Данас се већ у Грочанској јавности осећа благи пораст разочарења у председника Гроцке, поготово код оних који га познају од раније. Постићи успех у Србији је изузетно тешко, али достићи суноврат је дијаметрално супротно. Суноврат стиже преко ноћи, без обзира на раније успехе. Стечај предузећа "ПДМ Агрофруит" је још једно у низу разочарења код мештана, првенствено са југа Гроцке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније