четвртак, 23 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ашихара каикан савез Србије у Доњем Милановцу (ФОТО И ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

„Ашихара каикан“ је изворна, непосредна (фул контакт) јапанска борилачка вештина коју је засновао Канчо Хидејуки Ашихара (05.12.1944 – 24.04.1995). Званично име организације која окупља представнике ове вештине је „Н.И.К.О.“- Ашихара Каикан. Данас, легат свог оца, је наследио и успешно води Канчо Хиденори Ашихара са седиштем у Јапану у граду Мацујама. 

Суштина ове борилачке вештине је познат као Сабаки Метод, који подразумева постављање борца са стране или иза противника, чиме се обезбеђује најповољније место за манипулисање противниковом равнотежом и против-нападом. На ову базу кретања, преузету из основних постулата борилачких вештина, надграђене су две вештине : Кјокушинкаи и Карате као и оргиналне технике које је осмислио оснивач стила. Ручни и ножни Кјокушинкаи ударци, у овом стилу борења процентуално су заступљени са око 80 процената, а бацања, чишћења и повлачења из Карате-а са 20 процената. Када се на све ово додају многе оригиналне технике које је развио сам Хидејуки Ашихара добијамо потпуно аутохтону и оргиналну  вештину  и спорт „Ашихара“. 

 

Представници Ашихара каикан савеза Србије налазе се у кампу у Доњем Милановцу, заједно са представницима из Румуније. Председник Ашихара каикан савеза Србије Светлан Скендеровски, познатији као Цецко, у изјави за Жиг инфо навео је да је ашихара снажна, динамична и веома атрактивна вештина борења по Фул Контакт правилима, која осваја на први поглед.

Детаљније у видео прилогу:
За Жиг инфо Зоран Лалић

Промо

Bg

Најчитаније