петак, 03 децембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Највећа превара воћара икада: Предузеће у већинском власништву председника Гроцке, "ПДМ" остао дужан милионе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Како да решите проблем када Вам неко дугује милион динара, а све сте уложили у производњу воћа и још сте у кредитима до гуше? Да скратимо причу али проблем је, одакле да почнемо.

 ПДМ Пударци, један од највећих откупљивача конзумног воћа у Србији  отишао је у стечај, јер банке потражују огроман новац узет за кредитирање. Укупни дугови који расту, само се сабирају како се јављају повериоци. Прво се намирију порезници, банке, па онда произвођачи и воћари. Један део воћара добија делиће дуговања преко других фирми, други ништа. Менаџмент "ПДМ" који је у стечају заправо и даље ради откуп, али преко других правних лица, само што  овим старим дужницима не плаћају. Дакле , та иста фирма ради али не плаћа, у стечају је али функционише. Жив печен, недопечен. Баш лепо, неко би рекао, нека су живи и здрави, али где су паре?

Не знамо шта да вам кажемо. Како људи могу да остваре свој капитал на превари? На томе да су продали станове два пута, на томе да су оштетили државу, да не плате воће, жито, стоку, краве, свиње, шта год. Неко би рекао снаћиће их божја казна јер су преварили добре људе. Али Бог није измисло УППР нити стечајни поступак, него држава. И ако се не направе такви закони који ће стварно спречити превару, као и свих претходних година ово ће бити редовна ствар. 

 А како функционишу преваре са фирмама, опширније у видео прилогу:Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније