недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ново радно време продавница, снабдевање старијих недељом ујутру

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Радно време у малопродајним објектима у Србији током ванредног стања требало би да буде организовано тако да рад са потрошачима почиње најраније у 7 и завршава се најкасније у 18 сати, а недељом до 15, саопштила је Привредна комора Србије и наговестила посебно време за снабдевање старијих недељом ујутро.

 

У саопштењу се наводи да је то закључено на састанку потпредседника Владе Србије и министра трговине Расима Љајића и председника Привредне коморе Србије (ПКС) Марка Чадежа с представницима трговинских ланца.

Уз то су трговци, Министарство и ПКС "сагласни да се снабдевање најстаријих грађана организује недељом у раним јутарњим часовима", тако да куповину обаве "под посебним условима заштите", наводи се у саопштењу ПКС.

Додаје се и да су "трговински ланци и продавнице снабдевени свим животним намирницама, залихе су стабилне, испоруке редовне и по потреби повећане, тако да нема разлога за стварање личних залиха хране и других производа".

Министарство и Комора препоручили су свим локалним самоуправама да се придржавају закључака о радном времену трговина током ванредног стања.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније