недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Министарство тврди: Стопирање социјалних давања грешка, исплата се наставља

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Од увођења ванредног стања, кориснике социјалне помоћи забринула је вест да се исплата социјалних давања и новчане помоћи обуставља. Иако је многе грађане управо такво обавештење дочекало на вратима Пошта, из Министарства за рад поручују да је у питању била грешка и да се са исплатама неометано наставља. Истовремено, пензионери у Србији се питају како ће им бити исплаћена пензија која треба да стигне 25. марта? У Влади још разматрају моделе, али кажу да је једно сигурно - пензије неће каснити.

 

Због актуелне епидемиолошке ситуације и спречавања ширења коронавируса, протекле недеље Пошта Србије обавестила је грађане да ће исплата социјалних давања и новчаних накнада бити обустављена до даљег.

Због таквог обавештења, које је дочекало грађане на вратима пошта у Србији, реаговао је ресорни министар, Зоран Ђорђевић, који је поручио да је - како је у саоштењу за јавност навео - информисан да је у питању грешка и да од Јавног предузећа Пошта Србије захтева да се са исплатама хитно настави.

Иако су упити телевизије Н1 упућени руководству Пошта Србије остали без одговора, у Контакт центру нам је речено да је донета одлука да се исплате настављају. А то се односи на исплату: дечијег додатка, инвалиднине, новчане социјалне помоћи, посебне новчане накнаде, накнаде за негу и помоћ другог лица, накнаде за породични смештај, родитељског додатка и накнаде – тржиште рада.

Због новонастале ситуације и забране кретања за особе старије од 65 година, за пензионере једно од главних питања било је и како ће им бити исплаћене пензије?

У медијима се помињало више модела – од тога да ће пензије бити достављане на кућну адресу до тога да ће бити уведени мобилни баномати који би најстаријим суграђанима били доступни испред кућа или зграда у којима живе.

Док се чека да Влада саопшти коначан модел, из Немањине 11 поручују да је извесно да пензије неће каснити и да ће пензионерима бити исплаћена и једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара.

Маја Ђурић    Н1

Промо

Bg

Најчитаније