понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У Тиршовој је провео 46 дана, у “Драгиша Мишовић” морали су да га прикључе и на респиратор: Велика победа малог Марка (3), који је коначно код куће

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дечак је у децембру добио респираторну инфекцију, која се касније искомпликовала. Мајка Катарина: Немамо речи да опишемо нашу велику срећу

 ТРОГОДИШЊИ Марко Стефановић из Ритопека је међу најмлађим пацијентима у Србији излеченим од короне. Од суботе он је са својим родитељима Катарином и Миланом, који нису крили срећу што коначно могу да загрле свог малишана. У телефонском разговору, они су за "Новости" испричали шта су све прошли од децембра, када је дечак добио респираторну инфекцију, која се касније искомпликовала.

Према речима мајке Катарине, Марка је почетком децембра сломио обичан вирус. Међутим, после неколико дана дечаку температура није пролазила, а дете није могло да седне на ношу. Одмах је упућен у Универзитетску дечју болницу у Тиршовој и задржан је на одељењу интензивне неге где је провео 46 дана. Дијагноза је била Гилен-Бареов синдром, неуролошки поремећај који се испољава мишићном слабошћу.

- После интензивне неге, Марко је најпре пребачен на одељење, а потом и пуштен кући - причају родитељи. - Међутим, њему се стање погоршало, па је поново враћен у болницу. Да је инфициран вирусом корона сазнали смо 26. марта. Он је, због ослабљеног имунитета и болести која му је дијагностикована, био у критичној групи. Био је прикључен на респиратор али, богу хвала, сада је добро. Од короне се лечио на дечјем одељењу болнице "Др Драгиша Мишовић".

Да је Марко добро, уверили смо се док смо разговарали, јер је стално тражио маму и тату да се играју. Како су нам рекли родитељи, њему предстоји изолација у кући још две недеље, а потребне су му и свакодневне вежбе са физиотерапеутом, пошто још не може да самостално стане на ноге. Родитељи су тестирани на корону и очекују резултате.

Катарина Стефановић са сином Марком Фото Приватна архива

 

ЗАХВАЛНОСТ "ТИРШОВОЈ"

Маркови родитељи истичу велико залагање и пожртвованост лекара у Тиршовој, који су помогли да дечак преброди све и изађе као победник.

- Посебну захвалност дугујемо професору Димитрију Николићу, др Александару Димитријевићу, др Снежани Рсовац, др Биљани Међо, сестрама Ивани Недељковић, Нини Мировић и Светални Војинов.

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ     Новости

Промо

Bg

Најчитаније