понедељак, 25 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Медији: Црква у Петроварадину пуна, непознати снимали новинаре

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Упркос "полицијском часа" и забрани окупљања више од двоје људи током ванредног стања, један број верника присуствовао је данас служби у цркви у Петроварадину, јавио је новосадски информативни портал 021.

 

Полицајци су били у близини, али нису реаговали на окупљање.

Портал ВОИЦЕ је навео да је ускршњој литургији у Саборној цркви у центру Новог Сада, поред свештенства, присуствовало и двадесетак грађана.

"Како су они успели да дођу на литургију и поред забране кретања, медији нису успели да сазнају, јер је више мушкараца у црквеним мантијама и неколико младића у цивилу све време новинаре и сниматеље одвраћало од цркве речима да улаз за представнике медија није дозвољен ни у црквену порту, нити у сам верски објекат", пише ВОИЦЕ.

Новинари и фоторепортери имали су проблем са снимањем Саборне цркве и на Велики петак, 17. априла, подсетио је ВОИЦЕ.

"Док смо стојали испред Саборне цркве, пошто нам није дозвољено да уђемо у цркву (јер) ’нисмо добили благослов’, и забележимо Велики петак, уз нападе ’великих верника’, где су предњачиле ’велике вернице’, овај лик нас је тајно снимао телефоном, колегу Карлића из Новости, Бакића (из) Дневника, Наташу Н1, Марију Ердељи и мене, Гојића из Бете", написао је на Фејсбуку у петак фоторепортер Новинске агенције Бета Драган Гојић.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније