среда, 27 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Синод СПЦ: Власт у Црној Гори обрачунава се са црквом и жели сукоб, не одговати на провокације

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Синод Српске Православне Цркве (СПЦ) најоштрије је осудио „најновији прогон“ СПЦ у Црној Гори и синоћње хапшење епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и седморице свештеника“ од стране црногорске власти, која, „под лажним изговором борбе са коронавирусом, користи прилику за обрачун са СПЦ и њеним верним народом“.

 

Синод је, у саопштењу, апеловао на власт у Црној Гори да „прекине са прогоном Цркве и да коначно почне да се понаша у складу са цивилизацијским нормама, по којима је слободно исповедање вере једно од најважнијих права сваког појединца“.

„Изражавамо велику забринутост због заоштравања ситуације у Црној Гори и надамо се да ће српски народ, као и до сада, поступати мирно и да неће одговарати на провокације власти, која, очигледно, жели сукоб како би за исти оптужила СПЦ и њене вернике“, нагласио је Синод.

Синод је поручио да је „свакоме ко је разуман и добронамеран јасно да у овим тренуцима треба сачувати присебност и разборитост, а пре свега треба се молити Богу да у Црној Гори завлада мир и да недужни владика Јоаникије са својим свештеницима буде одмах пуштен из притвора“.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније