недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Михајловић оптужује Црну Гору за недемократско понашање

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да је одлука Владе Црне Горе да не отвори границе са Србијом у супротности са принципима слободе кретања на којима се заснива Европска унија и да не доприноси добросуседским односима у региону.

 

"Црна Гора је у процесу европских интеграција напредовала даље од Србије и неких других земаља у региону, па би у складу с тим требало да буде пример за друге. Уместо тога, вештачки се креирају нове баријере између људи на овим просторима, који су на сваки начин упућени једни на друге, а одговорност за то је пре свега на политичарима", рекла је Михајловић, саопштено је из њеног кабинета.

Она је навела да "никакво заклањање иза вируса не може да сакрије наставак недемократског понашања Владе у Подгорици према Србији и припадницима нашег народа, противно вредностима и пракси Европске уније, чијем чланству читав регион тежи".

"Ова одлука, међутим, јасно поручује и да море нема само Црна Гора и верујем да ће наши грађани разумети и ту поруку", рекла је Михајловић.

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније