недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Радовановић: Грађани сад имају апсолутно разлога да сумњају у све што долази из званичних извора

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Тренутна епидемиолошка ситуација захтева враћање мера, оценио је данас епидемиолог Зоран Радовановић и предвидео да ће Кризни штаб морати наредних дана да уводи све примереније мере које одговарају ситуацији, попут забрана скупова, које није требало ни дозволити, као ни међуградски саобраћај.

 

Тог 7. маја када је укинуто ванредно стање као да је пала бомба на Кризни штаб, нестали су, прешли на резервне положаје, као да је тада донета одлука – избори су важнији од здравља, Радовановић за Н1.

Нестрпљиво чекате да прођу избори, па да обзнаните оно што је свима јасно. Поразно је што су прећутно прихватили да су бројеви већи, што је страшно. Не може нико из Кризног штаба да каже – појма нисам имао, јер је то још веће укопавање, упозорио је Радовановић.

Он тврди да „они тачно знају да је прикривање протеклих недеља било катастрофално и критично“.

„То је азбука епидемиолошког рада, када укинете ванредно стање, мере повлачите једну по једну, и то траје недељама. Уместо тога, ми смо пустили све мере. Није решење да онда, уместо стварног броја, држите на испод 100“, истакао је Радовановић.

Говорећи о подацима БИРН о оболелима и преминулим, он је указао да је свима морало да буде индикативно када је престало да се објављује у дневним билансу одакле је преминули.

Грађани сад имају апсолутно разлога да сумњају у све што долази из званичних извора, рекао је Радовановић.

ФоНет/Данас

Промо

Bg

Најчитаније