понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Одложено суђење за паљење куће новинара, адвокати Симоновића у самоизолацији

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Суђење бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, оптуженом за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановић, одложено је за крај августа јер су његови адвокати обавестили суд да су самоизолацији, у којој се налазе после контакта са оболелима од вируса корона.

 

Осим адвоката оптуженог Симоновића, Ивице Вуковића и Виктора Гостиљца, на данашњем рочишту није било Зоре Добричанин Никодијевић, адвокатице окривљеног полицајца из Гроцке Владимира Михаиловића. Уместо ње, суђењу је присуствовала њена приправница.

За Удружење новинара Србије (УНС) адвокатица новинара Ана Матић Алимпијевић објашњава да никакву потврду суду нису доставили адвокати Драгољуба Симоновића да су у самоизолацији, али и објашњење за недолазак Добричанин Никодијевић. На овом суђењу, наводи, не могу да учествују приправници.

Новинар Јовановић за УНС каже да је „смешно“ то што је „комплетна одбрана“ Симоновића у самоизолацији. Изразио је бојазан да ће исти разлози за недолазак адвоката одбране бити и у августу, када су заказана следећа рочишта.

Судија Славко Жугић рекао је да ситуација „није добра“, с обзиром на јачање вируса и годишњих одмора који се у ово време заказују и наредне главне претресе заказао за 24, 25, 26. и 27. август, с почетком у 9 сати, у згради Палате правде. Планирано је испитивање вештака који су утврђивали узрок пожара и процењивали штету која у кући настала, као и испитивање сведока.

Иначе, на рочишту су присуствовали окривљени – Драгољуб Симоновић, Владимир Михаиловић и Игор Новаковић. Александар Маринковић, који се сумњичи да је убацио мотоловљев коктел у кућу новинара и даље је у бекству и за њим је расписана потерница. Судија је његов случај одвојио од случајева осталих окривљених.

Новинар Јовановић за УНС каже да Маринковића, према његовим сазнањима, нико до сада није видео, да је расписана прво локална и централна, а затим и међународна потерница. „Траже га по целом свету. Дошао сам до сазнања да су га непознате особе, у аутомобилу са затамњеним стаклима, тражиле у близини његове куће. Обавестим сам полицију о томе“, наводи Јовановић.

Ј.Пешић  Унс

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније