понедељак, 21 јун 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Тролејбуси се враћају на трасу линије 28

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Активиста Иницијативе "Вратимо тролу 28", Милош Вучковић, изјавио је ФоНету да је та иницијатива након осам месеци велике борбе успела да издејствује да се тролејбуси врате на трасу линије 28.

 

Он је подсетио да је линија 28 укинута у новембру 2019. године "практично преко ноћи" и да су представници те иницијативе организовали петицију, грађанске акције и блокаде.

"Након свега тога у разговору са градским властима на којем је урађена анализа потврђено је да је постојање ове линије оправданао и да је њено укидање била грешка, што је град и признао и зато је линија и враћена", рекао је Вучковић.

Он је истакао да је Иницијатива "Вратимо тролу 28" била легитимисана тиме што су имали 8.000 потписника петиције за враћање линије 28 и тиме што су ставили јавни интерес изнад свега.

"Сматрамо да је ово позитиван корак и да је нормално да власт, ко год да је на власти, треба да прича и слуша грађане. Наравно, стручњаци одлучују о свему, али потребно је чути власт грађана и одлуке не треба доносити без консултација са њима", рекао је Вучковић.

Он је навео да му је драго што ће позитиван одговор градских власти у вези са линијом 28 "оснажити грађане да се више питају, боре и покушају да утичу на град и друштво око себе".

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније