четвртак, 25 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Весић представио систем електронске контроле непрописног паркирања Око соколово

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Заменик градоначелника Београда Горан Весић представио је нови систем електронске контроле непрописног паркирања назван. "Око соколово", који ће обављати специјално опремљена возила, и који има за циљ да заустави бахато паркирање у Београду.

 

"Систем значи крај бахатом паркирању у ‘жутим тракама’, на трамвајским шинама, пешачким прелазима, инвалидским местима, али и крај онима који својим возилима затварају улазе у стамбене зграде и непрописно паркирају на тротоарима", истакао је Весић, преноси Беоинфо.

Он је додао да праве ефекте система очекују око 20. августа. Весић је прецизирао да систем покрива 93 најпрометније улице, тзв., "црне тачке", где треба да се реши проблем.

"Одабрали смо оне улице којима иде градски превоз и где је највећа концентрација бахатог паркирања. Данас је почело постављање табли на почетку и на крају сваке ове улице, којима се људи упозоравају да је почело електронска контрола паркирања", рекао је Весић.

Све је усклађено са Законом о заштити података, додао је Весић, напомињући да је сагласност дао и заштитник грађана. Према његовим речима, једна од предности система је да нема селективности у кажњавању, јер снимци истог часа иду на сервер.

Заменик градоначелника је додао и да је софтвер најнапреднији у свету, да је направљен у Србији и да је власништво "Паркинг сервиса" и Београда.

Он је најавио да ће наплата казни системом "Око соколово” почети 10. августа.

"У првој недељи само ће се снимати, а од 3. августа свако ко направи прекршај добијаће на кућне адресе не казне већ обавештење са сликом, местом прекршаја, висином казне која би била наплаћена,информацијом да је још увек тест фаза, као и молбом да то више не чине", рекао је Весић.

ФоНет/Н1

Промо

Bg

Најчитаније