уторак, 04 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Одборник: За "око соколово" купљени половни "ренџ ровери"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, рекао је данас да тендерска документација показује да су набављени половни џипови "ренџ ровер" за фотографисање непрописног паркирања.

 

"Претходне године је фирма ГИМ обавила куповину возила истог произвођача (Ланд Ровер) као што је сада Паркинг сервис урадио приликом набавке 'ока соколовог', а на основу тендерске документације јасно се може утврдити да је реч о половним возилима", рекао је Павловић за поратал Нова.рс, а наводи се у саопштењу Народне странке.

Он је истакао да је 2019. године ГИМ обавио куповину "ленд ровер" возила, укупно 49, а она су чак и снимљена на плацу фирме која је обавила набавку за Паркинг сервис.

"Ми немамо доказе да је то из тог правног посла, али основано сумњамо да то може да буде тај део набавке. Ја имам информацију да фирма која је учествовала на тендеру Паркинг сервиса, у оквиру конзорцијума на челу са 'Бритиш моторсом', продаје возила и до годину дана стара", рекао је Павловић.

Он је навео да је реч о сестри фрими "Бритиш моторса", чији је власник супруга Остоје Мијаиловића, члана Главног одбора Српске напредне странке (СНС) и председника КК Партизан.

"Имајући у виду да је регистарска ознака ових возила која су у Паркинг сервису '16' и '17', те да су регистрована претходне године и да се, према тендерској документацији набављају са годином производње 2019. јасно се може закључити да је реч о половним возилима", рекао је Павловић.

Он је додао да је набавка ока сколовог класичан пример испумпавања градског буџета и недомаћинског пословања.

нова.рс/Н1

Најчитаније