понедељак, 26 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Купусијада у Мрчајевцима организована упркос забрани

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Иако је на снази забрана масовних окупљања због епидемије коронавируса мрчајевачки угоститељи и појединци су и ове године организовали, како кажу, неформалну Купусијаду у најпознатијој чачанској варошици.

 

Она је почела у петак и трајаће до вечерас, као што је то случај сваке године.

Како нам је рекао један од посетилаца, музика се орила из неколико шатора и свих тамошњих локала.

 

Директор Туристичке организације Чачка, Војин Јаковљевић каже да ова установа, Градска управа и МЗ Мрчајевци немају апсолутно никакве везе са догађајем у Мрчајевцима.

“Ми смо ове године све манифестације отказали због актуелне ситуације са вирусом”, навео је он. Додао је да су се угоститељи из Мрчајеваца сами организовали, али и појединци који праве журке у својим двориштима.

Начелник Градског шаба града Чачка и члан Радног тима за праћење епидемије Братислав Зечевић је изразио уверење да ће надлежне службе реаговати у смислу санкционисања неодговорних, али за сада нема информација о томе.

Иначе привредно-туристичка-гастрономска манифестација се одржава сваке године у Мрчајевцима.

Занимљиво је да је Фејсбук налог Купусијаде у Мрчајевцима најпре 7. септембра најавио све догађаје током манифестације, потом 12. септембра саопштио да, “као друштвено одговорна манифестација ове године нећемо организовати Купусијаду”, да би само дан касније пренео писање медија о томе како је Купусијада почела, уз коментар “Почело”.

Љубица Сокић   Нова

Најчитаније