недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Н1 најснажније осуђује говор мржње и увреде упућене Жаклини Таталовић

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Н1 најснажније осуђује говор мржње и увреде које је у емисији "Хит Твит" телевизије Пинк, новинарки Н1 Жаклини Таталовић, у више наврата током разговора, упутио један од гостију, певач Александар Вуксановић - Аца Лукас.

 "Несхватљиво је да један национални канал допусти готово једночасовно простачко и примитивно вређање у свом програму и да не прекине емисију која се у потпуности претворила у обрачун са једном новинарком. Необична неспособност, иначе искусне водитељке емисије 'Хит Твит', да заустави такво скандалозно понашање, спремно укључивање другог госта Зорана Ћирјаковића у нападе на Н1, као и упадљиво ћутање трећег госта, лидера СПАС-а Александра Шапића, ствара горак утисак да је цела емисија реализована смишљено, управо са планом и циљем простачког обрачуна са новинарком Н1 Жаклином Таталовић, као и са Н1", саопштено је.

Несумњиво је да је певач Александар Вуксановић погодио тон готово свакодневних напада на Н1 и његове новинаре, који долазе из кругова власти и провладиних таблоида, додаје се у саопштењу.

Н1 захтева од РЕМ-а, Регулатормног тела за електронске медије да осуди овакву злоупотребу националне фреквенције и одмах заустави претварање телевизија са националном фреквенцијом у медијске алате за обрачуне и нападе на друге медије и њихове новинаре.

Н1 позива Координационо тело за родну равноправност да, у складу са својим компетенцијама, одмах расправља о овом скандалу, а професионална новинарска удружења, друге медије и невладине организације које се баве медијима да осуде примитивно вређање новинарке Н1.

Н1 ће о овом догађају обавестити све релевантне међународне организације које се баве медијима, укључујући Међународне федерације новинара, ОЕБС, као и надлежна тела Европске уније.

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније