понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јунак! Победио корону, продао кућу, дао 10.000 евра за Мињу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након што је победио корону, Радослав Марјановић из Умчара одлучио је да са 10.000 евра помогне у спасавању живота једногодишње девојчице Миње Матић, која пати од ретке и изузетно тешке неуромишићне болести - Спиналне мишићне атрофије, тип 1.

 

Пензионер Радослав Марјановић из Умчара, продао је своју кућу и добијених 10.000 евра донирао за лечење једногодишње Миње Матић, са жељом да његов чин буде пример осталима да, колико ко може, помогне деци којој је то у овим тешким временима неопходно.

Марјановић је за домаће медије изјавио да је пет дана био хоспитализован због коронавируса, те да је тада схватио да је лечење и оздрављење најбитније. Како је испричао, његови унуци су обезбеђени, а новац му није потребан. Здравље деце је, каже, најбитније.

Кућа коју је продао је била наследство које је добио од стрица.

 

Мала Миња Матић, рођена је у јуну прошле године. Иако је испрва све било добро, родитељи су приметили да Миња постепено престаје да помера ноге и руке, отежано дише, слабије једе. Одмах су потражили помоћ. Испоставило се, на жалост, да се ради о реткој и изузетно тешкој неуромишићној болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не утиче на мозак и когнитивне функције.

Са пет месеци је примила прву терапију доступну у Србији. Захваљујући Спинрази Миња дише, једе и гута сама, али и даље не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи нити да седи.

Срећом, од недавно постоји и генска терапија и Миња је добила шансу да се избори са опаком болешћу. Једини начин лечења је лечење у иностранству. Поред лека који је веома скуп, толико скуп да родитељи могу само да сањају да сами прикупе толики новац.

Мињи је такође потребан и апарат за искашљавање, ортопедска помагала, физикална терапија, као и трошкови смештаја и пута ради одласка на лечење у иностранство.

ПОМОЗИМО МИЊИ:

Слањем СМС поруке: Упишимо 845 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман845 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000732401-90

Уплатом на девизни рачун: 160600000073283743
ИБАН: РС35160600000073283743
СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка: ПаyПал

Перо Јововић     Нова

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније