недеља, 11 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Не давимо Београд: Власт намерава да фирми иза Бус Плуса додели још један уговор

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Иницијатива Не давимо Београд оценила је данас да је тендер за избор новог оператера за наплату карата у јавном градском превозу „очигледна фарса“, иза које стоји намера власти да истој фирми која је и до сада обављала тај посао у оквиру система Бус Плус, додели још један уговор.

 

Подсетили су да су на тендер стигле две понуде, једна компаније Kentkart Southeast Europe , иначе власника предузећа Apex Solutions које је до сада обављало посао наплате карата у Београду, и заједничка понуда компанија BUS LOGIC DOO  из Пожаревца и Пента ДОО из Пуле која како су навели, „ни изблиза не испуњава услове тендера“.

„Уколико се уговор са Кенткарт (бивши Бус плус) реализује, добићемо још једно штетно јавно приватно партнерство и извлачење новца из буџета, а стари анимозитет грађана према оваквом виду наплате ће остати“, оценили су из Не давимо Београд.

Навели су да Бус плус није испунио своју сврху приликом трајања претходног уговора и оценили да је промена имена у Београдска картица „само начин да се подметне исти систем под другим именом“.

„Оно што Бус Плус јесте остварио је поставка система наплате, али онда се поставља логично питање, због чега град Београд не преузме постојећи софтвер за шта има могућност и не настави наплату карата самостално под називом Београдска картица и без посредника“, стоји у саопштењу.

Бета/Данас

Промо

Bg

Најчитаније