понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Концерт нишке филхармоније "Победа над короном" отказан због короне

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Традиционални новогодишњи концерт Српске омладинске филхармоније "Наиссус", чији је покровитељ Град, а под слоганом "Победа над короном", који је изазвао бурне реакције јавности, управо је отказан због неповољне епидемиолошке ситуације, потврдио је диригент Зоран Андрић.

 

На улицама у Нишу су још почетком године постављени плакати којима се најављује концерт под слоганом "Победа над короном", па су се јавиле и бурне реакције на друштвеним мрежама јер се Србија и даље бори са вирусом.

Управо због лоше епидемиолошке ситуације у том граду, концерт је, каже диригент Зоран Андрић, одложен.

Нови термин концерта би требало да буде, каже, 27. марта. Сви који су купили карте могу да поврате новац у суботу, 15. јануара, од 12 до 15 сати у тржном центру "Форум".

Подсетимо, концерт је требало да буде одржан 16. јануара у хали "Чаир". Плакат на коме су имена извођача сличан је ономе од ранијих година, али овај садржи и натпис "Победа над короном", па су се јавиле и ироничне реакције на друштвеним мрежама. Маестро Андрић, који је и кумовао називу, рекао је да он има метафоричко и уметничко значење.

Поред овог концерта, отказан је и концерт Анђелине за дочек српске Нове године. У Нишу је, према последњим подацима, рекордан број новозаражених короном од почетка пандемије.

Тамара Тасић    Јужне вести

 

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније