понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ИЗУЗЕТНЕ ЖЕНЕ СРБИЈЕ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији - међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат „Изузетне жене Србије“!

 

У њиховом избору нашле су се најзначајније жене 20. и 21. века из различитих области – међу њима су револуционарке, активисткиње, дизајнерке, добротворке, политичарке, песникиње, књижевнице, правнице, педагошкиње, композиторке, спортискиње, феминисткиње, а свима су им заједнички женска снага, солидарност, снажан непоколебљив дух у борби за еманципацију жена и њихов равноправан положај.
 
УМЕТНИЦИ широм Србије ће, путем јавног конкурса, имати прилику да, осликавањем мурала у изабраним градовима, прикажу 10 изузетних жена!
Мира Митровић, Бранислава Перовић, Вера Црвенчанин Куленовић, Хафиза Демировић, Јелена Димитријевић, Гина Рањичић, Љубица Марић, Јованка Бончић Катеринчић, Јелисавета Начић и Вера Николић наћи ће се на муралима у оквиру овог пројекта, чиме ће им се одати својеврсно признање, нове генерације ће их упознати, а искусније подсетити на значај ових аутентичних хероина свог времена.
 
Ускоро јавни позив за Street art уметнике.

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније