субота, 28 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Град Београд би одмах могао да УКИНЕ БУСПЛУС, ево колико би то сада КОШТАЛО

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Град је најавио куповину више од 200 нових аутобуса за ГСП "Београд", строжу контролу предузећа када је у питању исплата накнаде за превоз запосленима, а скоро је извесно да ће од 1. септембра бити и ригорознија контрола карата у аутобусима, трамвајима и тролејбусима.

 Најављују се силне промене, али се само из уста синдикалаца могу чути најаве да би у догледној будућности могло да дође и до промене система наплате карата, односно чувеног Бусплуса.

Да подсетимо, овај модерни систем је уведен 1. фебруара 2012. године, а по правилу се увек спомињао у предизборној кампањи када би га опозиција блатила и најављивала његово укидање, а онда касније "променила плочу".
 
Уговор Града Београда и фирме "Апекс" која управља Бусплусом потписан је на десет година, а Град у сваком тренутку може да га раскине уз одређену новчану надокнаду. На почетку се радило о веома високим цифрама, које су се из године у годину смањивале.
 
Како смо 1. фебруара 2019. ушли у осму годину експлоатације система, према раније обелодањеним папирима, Град би сада могао да раскине уговор али да "Апексу" плати милион евра.
Укупна цена опреме и софтвера са уградњом без ПДВ-а износила је 12.153.232 евра.
Е сад, остаје питање да ли би и шта то донело Граду, осим, што приватном партнеру не би морао више да плаћа надокнаду од седам-осам одсто годишњих прихода. И како би заменио комплетан систем наплате који је пре доласка Бусплуса био поприлично застарео и проблематичан, те подложан разним махинацијама.
 
Зато се чини да ће свима бити најлакше да уговор истекне почетком 2022. године, па да се онда преговара о његовој даљој имплементацији или евентуалном раскиду сарадње.

Најчитаније