петак, 30 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Перонска карта у Београду 190 динара, најскупља станична услуга у земљи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Перонска карта на Београдској главној аутобуској станици недавно је поскупела за десет динара и тренутно кошта 190 динара, чиме српска престоница има најскупљу цену станичне услуге у земљи, пишу "Вечерње новости".

 

Лист наводи да је услуга на Београдској аутобуској станици готово иста као и у сваком другом месту, а да путници у Београду немају чак ни бесплатан тоалет, већ морају да га плаћају.

Како је за Вечерње новости рекла Мирјана Дамјановић из тржишне инспекције Министарства трговине, тачно се зна шта све станица треба да испуни, шта је прописано, а постоје и лиценце за пружање ових услуга.

"За све то је надлежно Министарство саобраћаја. Они контролишу станице, услове, раде категоризацију станица, па самим тим и да ли оне пружају услугу у складу са тим. И цена је одређена категоријом", рекла је Мирјана Дамјановић из тржишне инспекције Министарства трговине.

Она је додала да Влада на предлог ресорног министарства прописује начин утврђивања највише цене станичне услуге. Цена станичне услуге у Новом Саду износи 130 динара за удаљености веће од 200 километара, 60 динара за удаљеност до 100 километара и 20 динара за дестинације удаљене 50 километара.

На Аутобуској станици у Нишу станичну услугу предузеће "Ниш експрес" наплаћује 60 динара, грађани у Ужицу и Крагујевцу перонску карту плаћају 100 динара, цена те карте у Јагодини је 70 динара, а у Бору, Мајданпеку и Бољевцу станична услуга је бесплатна.

Бета/вечерње новости/Н1

Најчитаније