петак, 22 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Горан Весић попустио и вратио паркинг места: Извињавам се, то није нормално

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Након што су раније поједини Београђани указали да су паркинг места испред Универзитетске дечје клинике у Тиршовој окупирана од стране јавних предузећа и републички органи, а о чему је писала Нова.рс, заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је реаговао и вратио грађанима 42 места која су до сада била резервисана за државне органе.

 

До сада ситуација је била таква да су родитељи који су доводили своју децу у ову болници испред те здравствене установе имали само, како је већ писала Нова.рс, десетак паркинг места, док су остала била резервисана за возила Телекома Србије, Канцеларије за ИТ, Амабсаде Русије у Београду и републичке органе.

„Ако дете морате да поведете у болницу срећно са паркингом“, била је порука једног Београђанина на овај проблем, а данас је стигла реакција и Горана Весића, који је одлучио да врати паркинг места грађанима.

Весић је овом приликом истакао како није нормално да на месту на којем родитељи довозе болесну децу из читаве Србије, државни органи „окупирају“ велику већину паркинг места за људе који, како је рекао, седе по канцеларијама. Заменик градоначелника Београда је прецизирао да је до сада од укупно 62 места грађанима на располагању било свега седам, а да ће након ове интервенције државни органи имати 20, а грађани 62 места.

„Пре неколико дана моји пратиоци на ‘Тик току’ и другим друштвеним мрежама указали су ми на проблем са паркирањем испред Универзитетске дечје клинике у Тиршовој. Овде је неко ‘исцртао’ 42 паркинг-места и резервисао за државне органе и предузећа, а свега седам оставио на располагању грађанима који овде доводе децу на лечење. У ‘Тиршову’ долазе родитељи из читаве Србије, чија деца су нажалост болесна. Због тога сам одмах реаговао и у петак наложио да се укину сва резервисана места са државне органе, што се данас спроводи у дело“, рекао је Весић, а преноси Беоинфо.

Заменик градоначелника је истакао како ће родитељи сада имати мање проблема са тражењем паркинга и оценио да је досадашња расподела места била класични пример бахатог понашања.

„Видели смо како изгледа када неко ко седи по канцеларијама не размишља о томе да је огромна већина паркинг места резервисана за државне органе, уместо за родитеље са децом којој је потребна лекарска помоћ. Због тога сам одмах реаговао и извињавам се Београђанкама и Београђанима, као и људима из других делова Србије, који су овде имали проблема са налажењем места за паркирање“, рекао је Весић и додао:

„Данас се све враћа о у нормално стање, сва паркинг места су за грађане, а државни и други органи нека се снађу на други начин.“

Александар Настевски   Нова

 

Промо

Bg

Најчитаније