понедељак, 13 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ЗА ВОДУ БОЛУЈУ БОЛЕЧАНИ Гасификација Гроцке и даље изазива хаварије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Широм ГО Гроцка у местима којима се изводи такозвана гасификација, односно постављање гасних цеви, хаварије због извођења радова су биле врло честе. Пударци, Бегаљица , Камендол, Гроцка, Умчари су само једна од места која су суочена или су била са извођењем оваквих радова.

Тако је пола Гроцке (насеља) у октобру прошле године било без струје јер су извођачи радова на гасификацији прекинули високо напонски кабал. Поред енергетског кабла, покидане су и инсталације за интернет комуникације па тако и поједине државне службе су биле "без система" пар дана. 

Подсетимо се, тог октобра је наводно пуштен систем гасовода у Врчину, али списак улица које могу се прикључити на гасовод још увек није познат. Споразум о гасификацији је потписан још 2012. године и требао је бити завршен до 2014-15. године. Новац је пристизао по уговору али посао ни дан данас није завршен. Потписник уговора о гасификацији Гроцке је донедавни председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић- Сима, којем је почело суђење за паљење куће нашег новинара Јовановића.

Претходних месеци гасификација Гроцке се преселила на северни део општине. Као и раније, сада и становници овог дела Гроцке имају проблем са извођењем радова. Врло често су хаварије претежно на водоводу у овом насељу на дешава се да се прекину кабловски и интернет сигнал.

Болечани негодују

-Фирма која ради гасификацију бар два пута месечно оштети водоводну мрежу у Болечу, и тако више сати или чак цео дан оставе грађане без воде. Оно што је такође занимљиво је то што Водовод Гроцка покрива фирму која изводи гасификацију. Када у граду Београду неки инвеститор оштети водоводну мрежу, зове се дежурна инспекција и радови поправке се наплате ономе који је направио оштећење, за то имам као потврду званичан мејл ЈКП Водовод и Канализација Београд. Колико знам овапроцедура се не поштује у Гроцкој. Због овог проблема сам се обраћао и Одсеку за инспекцијске послове у области комуналне делатности, али нисам добио никакав одговор, каже један од становника Болеча за Жиг Инфо.

Има мештана којима ова честа појава изузетно смета. Како кажу, читали су само шта се дешавало у другим местима и нису могли да верују да ће тако и код њих бити.

-Ми смо можда некако и нежнији него југ општине. Стварно не знам како људи издржавају без воде по неколико дана, мени лично смета када сам преко 24 сата без воде, наводи још један мештанин Болеча за Жиг Инфо.

 

ЕЖИ, насловна фото: Архива Гроцка 2019.

Најчитаније