уторак, 31 март 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПУЦА ПОЛАКО У ГРОЦКОЈ Позив променио одлуку те „Паликућа“ одржао састанак

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
  1. априла ове године одржана је Седница Чланова већ у Гроцкој на којој је, између осталога, одлучено да се распише јавни конкурс за место начелника Управе ГО Гроцка.

 Како је Жиг Инфо тада објавио, Драгољуб Симоновић, којем је започело суђење осумњиченог да је налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића, још увек влада из сенке у Гроцкој и одлука о расписивању конкурса је била његова идеја или, може се рећи, наредба. Како су тада рекли поједини Чланови већа за Жиг Инфо, планирано је да на место Биљане Бокаловић дође Борис Прибићевић. 

Подсетимо се, Прибићевић је иначе одувек био Симина десна рука, још од времена радикала. Он је већ био начелник Управе у Гроцкој да би затим поднео оставку на то место. За Бокаловићку и Прибићевића се зна да су на прошлим локалним изборима 2016. године били председник Изборне комисије, односно заменик исте. Према мишљењу Агенције за борбу против корупције из тог периода, њихове функције нису биле спојиве са функцијама које обављају или кад би се служили народном терминологијом, тадашњи председник Изборне комисије Биљана Бокаловић и њен заменик Борис Прибићевић су били сукобу интереса. Међутим. иако  је најављено  пре те донете одлуке, од стране  Бокаловићке и Прибићевића да ће поднети оставке уколико Агенција утврди неправилност у њиховом избору за ова два места, они то обећање нису испунили. Такође, оно што је  интересантно, Прибићевић је и даљи рођак Горана Пекарског, народног посланика СНС-а, бившег председника Скупштине ГО Гроцка и љутог непријатеља Симоновића.

И као што смо и најавили десило се да Прибићевић буде изабрана на месту начелника Управе ГО Гроцка. То се десило почетком ове недеље, међутим, та одлука је готово експресно повучена, али је Прибићевић ипак нови начелник само у ВД стању.

Наиме, одмах након што је одлучено да Прибићевић буде нови начелник Управе у Гроцкој, стигао је телефонски позив који је стопирао гласање. Тај позив је изменио одлуку те је Прибићевић постављен за вршиоца дужности.

Због таквог преокрета, Драгољуб Симоновић је организовао у среду 12. јуна одржао хитан састанак са предесницом ГО Гроцка Живадинком Аврамовић и са председником Скупштине Стефаном Дилберовићем. Састанак је трајао више сати и према нашим незваничним сазнањима Симоновић је био јако бесан због тог преокрета те је издао наредбе за даље деловање Аврамовићки и Дилберовићу.

Управо у сред састанка, наш новинар Милан Јовановић покушавао је да добије председницу ГО Гроцка, Живадинку Аврамовић како би заказао састанак са њом. Секретарица председнице је обећала да ће га позвати накнадно јер је она (председница) сада на неком важном састанку. И након 48. сати, Јовановић није добио повратни позив.

И даље остаје питање колико ће врх СНС-а толерисати Симоновићево понашање. Данас чињенице говоре да је врх напредњака или неспособан да се реши Симоновића или га пак подржава у свом раду.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније