среда, 05 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Предузеће сведока који треба да сведочи да је Жиг Инфо рекеташка организација и ове године добија вишемилионски посао

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

17. априла 2019. године ГО Гроцка донела је одлуку да уговор о јавној набавци додели ТУР "Бајка 87" из Гроцке за набавку канцеларијског материјала. За ову јавну набавку, према потписаном уговору, ГО Гроцка ће познатој књижари "Бајка" исплатити преко 3 950 000 (три милиона и деветсто педесет хиљада) динара.

 Према конкурсној документацији, књижара "Бајка" из Гроцке за овај новац мора обезбедити коверте, фломастере, фасцикле, путне налоге и слично, за свих 15 Месних заједница.

baj

Иначе, У ГО Гроцка, на власти је коалиција, практично окупљена око СНС-а од 2012 године. Сама листа СНС-а је имала пет странака, међу којима је био и Покрет Социјалиста-Александра Вулина. Један од функционера Покрета социјалиста у Гроцкој је и неформални власник књижаре „Бајка“, такође из Гроцке.  Ова књижара је од доласка коалиције окупљење око СНС-а у Гроцкој променила локацију и самим тим проширила и пословно-продајни поростор као и асортиман робе.

Такође, од доласка СНС-а на власт у Гроцкој, књижара "Бајка" сваке године добија посао снабдевања ГО Гроцка канцеларисјким материјалом у износу од неколико десетина хиљада евра. 

Након локалних избора 2016. године, сада смењени председник ГО Гроцка Драгољуб Симоновић против кога је подигнута оптужница као осумњиченог да је налогодавац за паљење куће нашег новинара Јовановића, поставља Владимира Трајковића за заменика председника Скупштине ГО Гроцка.

16. ктобра 2018. године Владимир Трајковић подноси оставку на то место, а један од разлога, како се спекулисало, јесте и могући сукоб интереса јер је његова породична фирма, управо књижара Бајка (ТУР Бајка 87) која се званично води на његову сестру добијала и даље новац на конкурсима јавне набавке  он је функционер ГО Гроцка. Трајковић је, такође, и високи члан Покрета социјалиста Александра Вулина.

20. септембра 2019. године на рочишту у судском поступку који се води против окривљених за паљење куће новинару Јовановићу, међу оптуженицима као осумњичени да је налогодавац нашао се и сада већ бивши председник ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић. Његови браниоци су на овом рочишту изјавили, између осталога, да је Жиг Инфо заправо рекеташка организација, што ће потврдити управо Владимир Трајковић из Гроцке, односно бивши заменик председника Скупштине ГО Гроцка, чија породична књижара годинама уназад добија услуге снабдевања ГО Гроцка канцеларисјким материјалом.

kkkkkklgdrt

Део транскрипта са рочишта одржаног 20. септембра 2019. против Симоновића и осталих

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Најчитаније