четвртак, 25 фебруар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Директори "Еко Гроцке" о платама ћуте, а некретнине гомилају

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

1. новембра 2015 године, на подручју ГО Гроцка са радом почело jе прво јавно- приватно партнерство за делатност комуналних услуга. То предузеће, „Еко Гроцка“ је у власништву наводно италијанског „Магипа“ и ГО Гроцка у односу 80 наспрам 20 одсто.

 Од самог настанка ово предузеће је имало по два директора. По један изабран од стране ГО Гроцка и од стране "Магипа". Тако данас овим предузећем управљају Милош Бугарчић и Марија Милановић.

Ко је Милош Бугарчић?

Милош Бугарчић је директор "Еко Гроцке" постављен од стране ГО Гроцка. Његов отац је рођени брат од тетке смењеног Драгољуба Симоновића. Како каже наш новинар Јовановић, када је почело бомбардовање НАТО пакта, он је трчао улицом и викао: "Живео НАТО". Кад сам га питао, "шта ти је дете, да ли си полудео, шта то причаш", он ми је рекао, "па, чика Милане, имам осам кечева, ја никад осми разред не бих завршио, да није почело бомбардовање". Он сад има већ неколико диплома, тата му је купио, и он је сада постављен за директора Комуналног предузећа Гроцке. Ван памети сваке, човек не зна таблицу множења и то тврдим. Милош Бугарчић не зна таблицу множења, а он је директор. Али, он је подобан Драгољубу и његов је рођак - објашњава Јовановић и додаје да је Милоша отац избацио из куће зато што је започео аферу са другом женом (директорком) те сада његова деца и бивша жена живе код њега у кући, док је он купио кућу са плацем по цени од 25 000 евра коју је реновирао врло брзо. За то време реновирања куће, виђени су камиони Еко Гроцке како достављају разни грађевински материјал, као и задржавање више радника овог предузећа на тој адреси у време свог радног времена.. 20 марта 2019. године испред ГО Гроцка предводио је групу људи који су дошли да дају подршку Драгољубу Симоновићу, бившем председнику ГО Гроцка којем се суди као осумњиченом налогодавцу за паљење куће новинару Јовановићу.

Ко је Марија Милановић?

Марија Милановић је директорка "Еко Гроцке" постављена од стране "Магипа". Иначе, наводна италијанска фирма "Магип" је регистрована непосредно пред расписивање Јавног конкурса за стратешког партнера ГО Гроцка у делатностима комуналних услуга. Жиг инфо је пре него што је изабран "Магип" за стратешког партнера, објавио информацију да ће ова наводно италијанска фирма бити изабрана на Јавном конкурсу. Претходно нисмо пронашли никакве податке у Италији да се ово предузеће деценијама уназад бави комуналним отпадом, како је саопштено од стране ГО Гроцка. Једина веза са италијанима коју смо пронашли јесте податак да је бивша заступница овог предузећа одржавала семинаре у Железницама Србије док је на њиховом челу био Драгољуб Симоновић.

Милaновићка је, као и њен партнер испред ГО Гроцка, врло брзо доласком на чело Еко Гроцке, видно материјално напредовала. Тако је купила стан од шездесетак квадрата у центру Гроцке, као и нови аутомобил- џип марке Нисан.

Колика су примања директора у "Еко Гроцка"?

Одакле директорима предузећа "Еко Гроцка" финансијских средстава за сопствени издатак који је за велику већину грађана недоступан током целокупног радног стажа, остаје енигма јер директори овог предузећа не желе да објаве ни висину својих зарада, односно плата.

Жиг инфо је послао захтев предузећу "Еко Гроцка" да нам доставе информацију о висини примања, односно плата директора као и заменика директора.

80023687 855544231549808 3975584173430669312 n

Међутим, из "Еко Гроцка" кажу да не могу да дају ту информацију јер њихово предузећа није Јавно предузеће као ни корисник буџетских средстава.

80781618 2397402973906683 1719427428956241920 n

Према незваничним подацима извора Жиг инфа из овог предузећа, плата директора "Еко Гроцке" је 200 000 динара.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

 

Промо

Bg

Најчитаније