субота, 28 новембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Неизвесно водоснабдевање Заклопаче

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У току протеклог викенда дошло до веће хаварије на изворишту, што је проузроковало пражњење свих залиха воде из резервоара . Међутим, након санације квара на изворишту, као и кварова у насељу који су пријављени, водоснабдевање се и даље није нормализовало .

 Мештани Заклопаче обратили су се редакцији Жиг инфо, а такође су се организовали и на Друштвеној мрежи, са многобројним питањима шта се дешава са водоснабдевањем у њиховом крају, поготово што је уведено ванредно стање због корона вируса због којег је потребно побољшати хигијену.

Из ЈП "Водовод и канализација Гроцка", кажу да је узрок што мештани Заклопаче немају воду, односно неки њени делови тај што је потрошња повећана и да једноставно постојећи бунар нема довољно капацитета како би се снабдели сви потрошачи, те је потребна рационална потрошња.

-Залихе воде немамо, а услед вишедневне несташице увећана је потрошња воде код оних корисника до којих вода стиже . Како смо сви тренутно изложени опасности од вируса COVID – 19, молимо Вас да воду из јавног водовода користите искључиво за личну хигијену, како би сви корисници имали за употребу . Уједно Молимо све становнике насеља, да уколико у свом насељу примете локацију са могућим кваром, то јаве на телефон кол центра 066 8064004 . ЈП “Водовод и канализација Гроцка“ ће до нормализације водоснабдевања, воду пуштати потрошачима по групама. Ауто цистерна са водом за пиће, биће стационирана на следећим локацијама по следећем распореду :
Код ресторана Стрњике од 08:00 – 11:00 часова
Код Месне заједнице од 11:00 – 14:00 часова па све до нормализације водоснабдевања, навели су из ЈП "Водовод и канализација Гроцка".

Такође из овог предузећа су навели да обавештавају кориснике насеља Заклопача да су капацитети изворишта 100 % у експлоатацији, кварова у насељу нема .

-Ненаменска потрошња у насељу је енормно велика . Капацитети изворишта су довољни за кућну потрошњу и личну хигијену .
Како смо сви тренутно изложени опасности од вируса COVID – 19, молимо Вас да воду из јавног водовода користите искључиво за личну хигијену, како би сви корисници имали за употребу .Користимо прилику да Вас подсетимо да је забрањено наводњавање, заливање, прскање пољопривредног земљишта водом из Јавног водовода, као и да ћемо све које уочимо да то раде искључивати са мреже и пријавити их инспекцији .У нади да ћете прихватити овај Апел унапред Вам се захваљујемо, навели су данас из ЈП "Водовод и канализација".
Директор Иван Евтов, није се јавио редакцији Жиг инфа за додатна објашњења око проблема водоснабдевања у Заклопачи, а преко Друштвене мреже Фејсбук, односно странице "Сви ми који смо очајни стањем водовода у Заклопачи" мештани овог насеља се информишу о доласку воде, односно о прекиду водоснабдевања у појединим улицама.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић 

Најчитаније