недеља, 20 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

У Заклопачи свештеник "терао" корону (ФОТО И ВИДЕО)

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Свештеник Рајко Рајич из цркве "Свете Тројице" у Заклопачи направио је јуче несвакидашњи чин, како би ово грочанско место заштитио од корона вируса. Наиме, он је на трактору у приколици са иконом и барјаком освештао целу Заклопачу како корона вирус не би захватила ово место.

 На Друштвеним мрежама појавили су се снимци овог догађаја, на којима се види како свештеник Рајко кади на трактору село Заклопачу и говори "Сачувај Боже село наше".

 

Према сазнањима Жиг инфа овај чин свештеника десио се јуче, 22. марта 2020 године нешто око 16 часова, непосредно пред "полицијски час" , а мештани кажу да ово није први пут да свештеник Рајко чини овако нешто за њихово место. Како кажу мештани, Рајко је дошао пре неке две године у њихово место, односно цркву "Свете Тројице" у Заклопачи. Од тада, пред сваку грмљавину, Рајко чита молитве уз звоњаву звона са цркве. Како наводе мештани за Жиг инфо, од тада град никада није погодио Заклопачу. Такође, од тада је црква недељом у Заклопачи стално пуна, а верују и  да је свештеник Рајко својим молитвама многим брачним паровима, који су имали проблем, помогао да добију децу.

porta.zaklopaca

На једној од литургија у цркви "Свете Тројице"

Рајко, како кажу мештани, зна врло добро и да помогне и не либи се сваког посла. Зато ћете овог свештеника видети како обавља многобројне радове. Мештани кажу да је и порта цркве добила нову фасаду од како је Рајко дошао.

portaaaa

Свештеник Рајко знао је и пре да иде кроз село и да прича са народом и изговара молитве, а недавно је био и на лутургији у Црној Гори.

bozpop

Скупља воће носи по домовима за незбринуту децу. Помаже по селу. Има петоро деце иначе школован свештеник. Завршио је теолошки факултет и из Борче је тражио да дође у Заклопачу. То му је каже био изазов. Ето такав је, како кажу мештани Заклопаче, њихов свештеник Рајко.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Најчитаније