четвртак, 23 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Због санирања Улице Војводе Степе у Калуђерици, тражи се траса за аутобус 309

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

После скоро четири године одлагања, улегнућа и рупе дуж Улице војводе Степе Степановића у Калуђерици, дошле су на ред да буду саниране.

 

Планирано је да ова саобраћајница буде реконструисана у делу од раскрснице са Улицом краља Петра до порте Храма Светих Јоаким и Ане, у дужини од 650 метара. Међутим, почетак радова још није одређен јер се још тражи решење за алтернативни режим јавног градског превоза у време трајања радова.

- Реконструкција ће отпочети када се Секретаријатом за јавни градски превоз усагласимо начин и трасу којојм ће за време радова саобраћати јавни превоз, односно линија 309 која ту пролази - објашњавају надлежни из ГО Гроцка. - Самим тим и трајање радова зависи од тога на колико фаза ће бити подељено извођење радова и како ће бити регулисан режим саобраћаја у време трајања обнове ове саобраћајнице.

Реконструкцијом ће бити санирана носећа подлога улице, коловозни застор и тротоари. Радови ће коштати 32 милиона динара, а финансијер је ЈП "Путеви Београда", док је извођач радова ЈКП "Београд пут".

Поменута улица није у потпуности реконструисана претходних десет година, већ су само крпљене рупе. Због великог промета саобраћаја који свакодневно пролази овом трасом, асфалт је испуцао и на местима где је пре зиме само закрпљен. На појединим деловима пут је у потпуности улегао у земљу, а рупе су се испуниле подземним водама.

Додатни проблем у Калуђерици је и потпуно уништени тротоар у Улици војводе Степе Степановића, који је био ископан због постављања водоводних цеви, а који никада није враћен у првобитно стање. Већ су стазе само насуте ситним песком, па су житељи овог грочанског насеља принуђени су да газе по блату током кишних дана, јер алтернативне стазе не постоје.

 

Ј.Д Новости

Промо

Bg

Најчитаније