петак, 22 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Плаћају им грађани, ГО Гроцка додатно 3 милиона, а хоће и преко удружења да узму новац

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

У протеклом периоду, испред предузећа "Еко Гроцк"а на званичној страници друштвене мреже Фејсбук, врло често се  окривљују грађани Општине Гроцка, да су немарни и несавесни, те да се због њих стварају депоније са кабастим и другим отпадом.

Заборавили су у предузећу "Еко Гроцка", да се такав отпад  односи једном месечно и то сваке прве суботе у месецу, као што прописује Одлука о одлагању смећа града Београда. Дакле, кабасти отпад се оставља поред контејнера дан раније од прописаног реда вожње и то на начин да се не угрожава друмски и пешачки саобраћај. Ту информацију можете прочитати и на њиховом порталу, где је јасно описано како и на који начин се односи кабасто смеће.

kabasti otpad

Да одлагања кабастог смећа нема, иако је то обавеза према Одлуци о одлагању смећа града Београда, потврдили су нам и из "Еко Гроцка".

-Овим путем Вас обавештавамо да ће од септембра месеца услугу депоновања смећа на депонији Винча вршити нова компанија Бео Чиста Енергија. Стога, важиће нова правила за одлагање комплетног отпада, где спада и кабасти отпад. У наредних 15 до 30 дана очекујемо да ћемо добити тачне детаље о одлагању отпада, о чему ће благовремено сви грађани ГО Гроцка бити информисанинавели су из предузећа "Еко Гроцка" на питање којим данима се односи кабасто  смеће.

 

Поред редовних рачуна, додатан новац за Еко Гроцку

 

Поред редовно издатих рачуна  од стране "Еко Гроцке", како грађанима тако и правним лицима на територији ове локалне самоуправе, ово предузеће додатно плаћају сви грађани.

Како су навели из Инфо службе , Градска општина Гроцка је ове године преко Јавног предузећа за развој определила средства у износу од 3 милиона и 271 хиљаду динара за уклањање дивљих депонија чији је број ове године повећан. Како се још наводи, предвиђено је да се до краја године укупно уклони 727 тона смећа са нелегалних сметлишта а за овај посао на тендеру је изабрана Еко Гроцка чија је понуда била најповољнија.

Оно што је још интересантније у овом саопштењу из Инфо службе ГО Гроцка, јесте податак да кабасто смеће неће више, иако је у обавези, односити предузеће "Еко Гроцка", већ се грађани обавезују да контактирају предузећа која врше такве услуге.

 -Након потрошених предвиђених средстава до краја године више неће бити могуће уклањање дивљих депонија, стога молимо несавесне грађане да комунално смеће не остављају на нелегалним депонијама, а за одвоз шута и кабастог смећа контактирају предузећа која врше такве услуге, наводи се у саопштењу Инфо службе ГО Гроцка.

Од како је на челу "Еко Гроцке" , што се тиче јавног дела, шеф одборничке групе СНС, Миленко Буквић, за ово предузеће издваја се новац и преко удружења грађана. Наиме, на недавно одржаном Јавном конкурсу о финансирању и суфинансирању удружења са подручја ГО Гроцка, највише новца је додељено удружењу које у свом пројекту садржи ставке којима се бави предузеће "Еко Гроцка".

viber image 2021 09 19 11 56 32 133

Према документацији коју поседујемо, удружење "ЦЕПОБ" је непосредно пред расписивање конкурса, пребачено са ГО Врачар на ГО Гроцка. Према конкурсној документацији, ово удружење није ни могло да учествује на конкурсу јер није испунило услов од "минимум 6. месеци регистрованог седишта на територији ГО Гроцка". Ипак, "ЦЕПОБ", који мења адресу са Врачара, у Лештане,исто место где је са пребивалиштем и директор Еко Гроцка, Миленко Буквић, за овај пројекат добија највише новца (око 3 000 евра).

Без обзира на обавезу одношења кабастог смећа и стварања дивљих депонија због неодношења управо истог, онај који уређује страницу "Еко Гроцка", ипак окривљује грађане за стварање дивљих депонија. Локални одборник СНС-а, Мирољуб Радојевић - Трале, преко друштвених мрежа окривљује грађане да су криви за гомилање кабастог смећа. 

-Разумемо да има отпада од осушених венаца, али не разумемо да људи доносе приколице цигли, земље у џаковима, старе прозоре, грађевински шут огроман број стаклених флаша, кревете, душеке, коришћене дечије пелене, дворишни отпад и тако даље. И увек је неко други крив.
Не заборавите да сву ову немарност несавесних људи заједно плаћамо, само је један од коментара упућених грађанима Гроцке од стране Радојевића.

Подсетимо се, садашњи директор "Еко Гроцка" и шеф одборничке групе СНС, Миленко Буквић признао је да у  предузећу „Еко Гроцка“ постоје незаконите радње, као и да највећу одговорност за то има већник Стефан Дилберовић, као потписник уговора.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније