петак, 22 октобар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Народна странка Гроцка: Власт да реши проблем водоснабдевања Винче

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Општинске и градске структуре власти су на случају општине Гроцка већ небројено пута демонстрирале своју некомпетенцију, одсуство стручности и елементарне бриге за животне проблеме ове приградсе општине, која је постала парадигма лошег управљања, обести и немара.

 Здравље грађана Винче и делова Лештана, као и здравље ученика ОШ „Никола Тесла“ у Винчи озбиљно је доведено у питање, угрожено лошим квалитетом воде, при чему се синтагма лош квалитет може узети и као еуфемизам који ни приближно не одражава реално стање. Вода је мутна, запрљана и упитне исправности што је директна последица нерешавања проблема регулације водоснабдебања Винче.

Кључни проблем настаје уследе чињенице да се Винча налази низводно од Београда, на Дунаву, на само 10ак километара, а да у тој зони не постоје никаква постројења или филтери за пречишћавање воде, као и у чињеници да се у непосредној близини улива Тамиш који собом носи отпадне воде индустријске зоне Панчева. Проблеми се мултипликују, ако се има у виду и чињеница да је у непосредној близини депонија Винча која подземним водама озбиљно угрожава квалитет и исправност воде. Такође треба поменути и Ошљански поток који служи као колектор за разне отпадне и канцерогене материје. Кумулација ових лоших аспеката.

 

Оно што брине је одсуство сваке реакције или планова одговорних из напредњачких власти, који по опробаном рецепту гура проблеме под тепих, негира их или, једноаставно багателише. Брине нас и чињеница да у плановима за водовод Макиш-Младеновац, од Винче нема ни помена.

Апелујемо на власт да ургентно предузме неопходне кораке да се овакво стање водоснабдевања реши јер су у игри здравље и животи грађана. Одоговорна власт брине о својим грађанима, а неодоговрна седи скрштених руку не предузимајући апсолутно ништа. Грађани Гроцке морају бити свесни да од ове власти не може очекивати никаква решења и позитивне помаке, осим арчења буџетских пара, корупције, непотизма, партијског запошљавања и бестидног политчког маркетинга. Минут до дванасет је да се пренемо из летаргије и склонимо оне који не умеју, не могу или не желе да реше наше нагомилане животне и комуналне проблеме. Права на заблуде, илузије и попусте више немамо. Због нас и због наше деце.

Народна странка Гроцка

Промо

Bg

Најчитаније