петак, 03 децембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Социјалисти напустили заседање Скупштине ГО Гроцка

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Данас је у Великој сали ГО Гроцка одржана 9. по реду седница Скупштине ГО Гроцка, која ће остати упамћена да су одборници владајуће колиције напустили заседање због изјаве председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића. 

 На самом почетку седнице, констатовано је 26. присутних. Већ након пет минута, шесторо их је било мање. У току заседања седнице СГО Гроцка, од 35. у просеку је било 20. одборника присутних.

Није се ни кренуло са Дневним редом, када се за реч јавио Др. Ђорђе Станојевић председник СПС-а у Гроцкој.

- Поштоване колеге и колегинице одборници, због непримерене изјаве коју је председник ГО Гроцка изнео према одборницима ове Скупштине, а за које сматрам да су непримерене и да руше достојанство ове Скупштине, као и нас одборника који смо изабрани од стране грађана ове општине, одборничка група Социјалистичке партије Србије неће истој присуствовати. Хвала, обратио се Др Ђорђе Станојевић присутним одборницима.

Затим је заседање напустило свих пет одборника Социјалиста, а за њима, мало касније, изашао је и одборник Саша Мијаиловић са листе СНС-а.

Одборник Зоран Милићевић, испред ДСС-а за Скупштинском говорницом затражио је да му се објасни о којем снимку је реч, тврдећи да он није упознат са истим. Готово идентичне речи, само не са говорнице, изнео је и одборник Блажо Стојановић. Објашњење да је реч о снимку којег је Жиг инфо објавио, у којем се чује како председник ГО Гроцка, Драган Пантелић, изговара да су одборници "го кур..*" ипак нису добили.

Изашао је за говорницу председник Драган Пантелић и  изјавио да није очекивао да СПС напусти заседање као и да се снимком бави премијерка Ана Брнабић, а затим је седница ишла својим током.

За ову седницу приметно је да је одборник Блажо Стојановић из УГ "Наш човек" био нешто блажи него иначе. Његов говор на овој седници, у већини излагања, се свео на похвале владајуће коалиције. Једино, према чему  је Стојановић поново био критичан, јесте незавршена  Спортска хала у Гроцкој.

Одборник Зоран Милићевић изјавио је да  од  посете заменика градоначелника Горана Весића такозваном југу општине, од обећања нема ништа, односно да до сада "ни камен није померен".

У двосатној седници, највише простора заузело је излагање председника Гроцке, Драгана Пантелића. Као и у претходних годину и по дана, Пантелић је за Скупштинском говорницом поново најављивао оно што ће се у Гроцкој радити. Опет су померени рокови за водовод у Ритопеку, амбуланти у Винчи, пут у Дражњу. "Окривите мене", изговорио је у једном тренутку председник Гроцке а затим и признао да лидерство и није за њега, односно да се не сналази у политици. Ипак, оставку председник Гроцке не даје, већ позива да се  размирице забораве и да крену у решавање нагомиланих проблема. А проблеми, по речима председника Гроцке, највише леже у нестручном кадру ГО Гроцка. Истом оном којег је председник и поставио. Међутим, неће председник да се бави оним што је било, већ оним што ће бити. Да би нешто било, заборавио је изгледа председник Гроцке, мора да се гледа у прошлост и да се казне они који су нестручни или који су незаконито трошили новац свих грађана.

Погледајте снимак данашање 9. седнице СГО Гроцка:
ЕЖИ

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније