понедељак, 26 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Први пешачки прелаз са лед маркерима у Србији постављен у Прокупљу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Први пешачки прелаз са лед маркерима у равни са коловозом у Србији, по угледу на светске метрополе, постављен је у Прокупљу. Градоначелник Прокупља Александар Симоновић рекао је да су лед маркери постављени на пешачки прелаз који користи много ђака из Ђуревачког насеља.

 

"Одлучили смо се за ову локацију јер је најфреквентнија у граду и јер се у близини налази више школа - средња Пољопривредна, Техничка, основне школе 'Милић Ракић-Мирко' и 'Девети октобар', затим Дом ученика средњих школа", казао је Симоновић.

Према његовим речима, Управа града ће због безбедности деце размотрити могућност да се исти такви прелази поставе и у близини свих осталих прокупачких школа. Постављање првог пешачког прелаза са лед осветљењем у Прокупљу финансирало је Министарство за државну управу и локалну самоуправу, на иницијативу шефа кабинета министра, Прокупчанина Дејана Миловановића. Тај пројекат ради се у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда а на том пешачком прелазу лед маркери ће се палити када и улично осветљење.

Највеће одушевљење новим лед маркерима на пешачком прелазу показали су станари Дома ученика у Прокупљу. Педагог у Дому Лидија Ђорђевић је захвалила донатору и локалној самоуправи и нагласила да ће осветљени пешачки прелаз лед светлима много значити ученицима који се због наставе сада у зимско време и по мраку враћају у дом.

Бета/Н1

Најчитаније