петак, 21 јануар 2022

Локалне Вести

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Произвођачи трешања из Гроцке код народних посланика

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

Представници произвођача трешања са подручја ГО Гроцка, јуче су имали састанак са народним посланицима Оливером Огњановић, Милошем Терзићем и Гораном Пекарским, како би им уручили захтев за укидање извозног монопола.

 Како је истакао Душан Милосављевић, један од представника трешњара, ово је наставак њихове борбе за бољу откупну цену и укидање монопола за тржиште трешања и осталог воћа.

trposl1

trposl2

 

Горан Пекарски, народни посланик, након завршеног састанка са произвођачима трешања каже да постоји проблем који ће се решавати.

-Реално постоји проблем. Трешњари свој новац улажу у производњу, а има доста неизвесности. Они имају сада примедбу како се грочанска трешња продавала у Хрватској за три и по евра, а њима је плаћено доста мање. Међутим, док она дође на тржиште Хрватске, има одавде доста других трошкова, као што су хладњаче, транспорт, провизије, порези и доста тога још. Ако је она тамо продата за три и по евра, а овде откупљена за 80 динара, није то баш велика разлика, ако узмемо претходно изнето у обзир. Ја сам им саопштио да је проблем код њих појединачни наступ, а не организовани. Свакако решаваћемо проблем трешњара, рекао је између осталога, за Жиг инфо Горан Пекарски.

Ненад Панић, један од представника произвођача трешања каже да грочански посланици немају моћ да се супроставе извозничком лобију.

Од народних посланика тражили смо оно што је у њиховом домену, а то је да се укине монополски закон о извозу и омогући тотална либерализација извоза. Састанак је протекао коректно, али очигледно да наши посланици немају политичку моћ да се супротставе извозном лобију и крену са иницијативом за промену закона. Сматрам да наш протест и притисак на органе власти мора бити проширен по целој Србији, како би се изборили за одговарајући статус пољопривредних произвођача у друштву. Наш став је да сваки ниво власти треба да се бави оним што је у њиховој надлежности. Ми нашу борбу за боље услове настављамо даље, изјавио је након састанка Ненад Панић.

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније