понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Симоновић добар са "врхом полиције", а неко наговорио полицајца да лажно сведочи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Владимир Михаиловић, који је окривљен да је по налогу бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића подстрекивао да се организује паљење куће новинара портала Жиг инфо Милана Јовановића, на последњем одржаном рочишту, износећи своју одбрану, потпуно је променио ранији исказ и рекао да је "решио да открије праву истину".

 

Михаиловић је током суђења рекао да му Симоновић није тражио да запали кућу новинара, већ да је он сам хтео да му учини да се Јовановић заплаши, пошто је против њега писао, како би му онда Симоновић узвратио да му супругу, која је иначе кума Симоновићеве ћерке, престану да малтретирају на послу.

Окривљени полицајац је током одбране рекао: "Није ме занимало да ли Јовановић против Симоновића пише истину или не, занимало ме је само да учиним нешто Симоновићу да бих помогао својој жени, да јој буде боље на послу.
Михаиловић је и окривио полицајце које није желео да именује, а рекао је да је реч о високим званичницима МУП-а, да су му нудили шест месеци кућног притвора и повратак у полицијску службу уколико окриви Симоновића, али је сада, како каже, пошто је увидео да од тог договора нема ништа, него да учествују у неизвесном суђењу, решио да открије праву истину.

Међутим, ако погледамо генезу претходних година, ако је ико у добрим односима са полицијом, односно људи из врха полиције то је заправо Драгољуб Симоновић. Симоновић чак и на суду није крио да је у добрим односима. На питање пуномоћника Милана Јовановића и Јеле Дељанин, адвокатице Ане Матић Алимпић "У каквом је односу са државним секретаром МУП-а, Милисавом Миличковићем", Симоновић је одговорио "у коректном".

miliosim

Коректан однос Симоновића и Миличковића датира још из доба док су обојица били председници општина. Симоновић као председник Гроцке у другом мандату и Миличковић као председник Раковице. У том периоду (од 2012. године), Симоновић је саградио Миличку викендицу у сада већ познатом насељу на Сребрном језеру под називом "Грочанско дедиње)

grockadedinje

Не треба заборавити ни чињеницу да је актуелни министар МУП-а, Небојша Стефановић почасни грађанин Гроцке. А то признање добио је управо од Симоновића, на манифестацији на којој је био присутан и Миличковић.

povelja5

Драгољуб Симоновић, Небојша Стефановић и Милосав Миличковић

Симоновић је такође на прошлом рочишту рекао да познаје сваког полицајца у Гроцкој и да је у добрим односима са њима. Бивши начелник ПС Гроцка, Зоран Ђорђевић је на то радно место дошао када је Симоновић био утицајан у Гроцкој. Врло је често виђан са њим како дочекује разне званице.

psgrocka1

Драгољуб Симоновић и Зоран Ђорђевић ПС Гроцка (с десне стране Симоновића)

Ђорђевић је  сведок одбране  у поступку који се води против Симоновића и осталих за паљење куће новинара Милана Јовановића.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније