уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Београд: Мигранти упали на литургију, па опљачкали вернике

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Двојица мигранта упала су јутрос у цркву Светог Александра Невског на Дорћолу у Београду и покрали људе који су присуствовали литургији. Како портал Нова.рс сазнаје, на мети ових лопова нашло се неколико верника, а присутни грађани успели су да савладају једног нападача, док је други успео да побегне.

 

Ову информацију је за наш портал потврдио и Вајо Јовић, старешина храма Светог Александра Невског у Београду, који је навео да је о целом случају обавештена и полиција.

“Да, тачно је. Двојица су била, упали су у цркву током литургије, која је била у току, и отели су две ташнице, три мобилна телефона. Они се се по уласку у храм распоредили на две стране, а људи су, видевши шта се дешава, успели да једног од њих ухвате и одузму му мобилне телефоне и новац који је украо. Други је успео да побегне, он је однео две ташнице, у једној је било 3.500 динара, док је у другој било 18.000, односно цела пензија једне жене”, рекао је старешина.

Како је навео, одмах су позвали полицију.

“Тог младића смо предали полицији, док је други успео да побегне. Тај један кога смо ухватили, покушао је да у једном тренутку узме телефон наводно, а уствари је имао нешто, да ли клешта или нож, не знам. Али, срећа, па је ухваћен на време и није стигао. Ово је једна дрскост, зар да људима ништа није свето, попут литургије?! Страшно”, рекао је старешина.

Тања Миловановић  Нова.рс

Промо

Bg

Најчитаније