недеља, 24 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ко троши струју на Јовањици: Фарма затворена, рачуни расту

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, бранилац Предрага Колувије власника плантаже "Јовањица" на којој је у новембру прошле године пронађен рекордан засад марихуане, изјавила је јуче за Н1 да је у вечерњим сатима 16. марта ове године, дан након проглашења ванредног стања због епидемије коронавируса, из аутомобила усликала ову плантажу на којој су горела светла. Добричанин Никодиновић је овоме обавестила Тужилаштво за организовани криминал које је у том тренутку водило истрагу против Колувије, тражећи да се испита зашто је имање у сред ноћи осветљено, ако је МУП званично саопштио да од Колувијонг хапшења тамо борави само полиција која обезбеђује имање.

 У специјалној емисији “Кад је цветала марихуана” која је емитована на Н1, Добричанин Никодиновић је изјавила да је и сама била изненађена призором који је видела из аутомобила док се возила ауто-путем Београд – Нови Сад. Она је казала да је о свему обавестила свог брањеника Предрага Колувију који је такође био изненађен чињеницом да је имање обасјано, иако су званичници тврдили да је након његовог хапшења стављен кључ у браву и да “Јовањицу” од тог тренутка непрекидно чува полиција.

 

Добричанин Никодиновић је истакла да је тужилаштву за организовани криминал доставила поднесак са једном фотографијом коју је начинила из аутомобила, тражећи да се изврши увиђај на лицу места и утврди зашто на “Јовањици”, и у управној згради и пластеницима, ноћу сијају светла. Пошто тужилаштво није одговорило на овај поднесак, исти је, како је навела, поновила и крајем априла, али је и он остао без одговора.

 

“Да ли због короне или нечег другог, али до данас нисмо изашли на лице смета”, казала је Добричанин Никодиновић.

 

Она је такође навела да је набавила рачун за струју из новембра прошле године, који је идентичан оном уз августа месеца, што је оценила чудним, с обзиром да је Колувија ухапшен половином тог месеца, а имање запечаћено.

“Такође је увећан и рачун за децембар, само не знам ко ће то да плати”, казала је Добричанин Никодиновић.

Подсетимо, Тужилаштво за организовани криминал недавно је подигло оптужницу против власника “Јовањице” Предрага Колувије и још девет особа због узгајања индијске конопље.

Полиција је средином новембра 2019. године ухапсила Предрага Колувију пошто је открила да поседује фалсификовану значку Министарства унутрашњих послова (МУП),а након тога, на плантажама „Јовањице“ полицајци су открили велики засад марихуане.

Ни полиција ни тужилаштво се, међутим, нису огласили након хапшења Колувије, иако су помпезне конференције за штампу одржаване и када би била заплењена неупоредиво мања количина наркотика.

Јавност је за цео случај сазнала тек након што је посланик опозиционе Народне странке Мирослав Алексић изнео детаље у јавност, а тек касније се огласио министар полиције Небојша Стефановић који је казао да јавност није обавештена како се не би упозорили могући извршиоци.

 

Опоизиција је оптужила власт да стоји иза плантаже у Јовањици, тврдећи да је Колувија након хапшења наводно звао брата председника републике Андреја Вучића. То међутим, званично није доказано прегледом и вештачењем његовог телефона, али је опозиција наставила да тврди да вештачење није обављено како треба.

Иван Милићевић  Нова.рс

Промо

Bg

Најчитаније