петак, 23 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Случај Контић: Како је тужилаштво Ребића ухватило у лажи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Директор полиције Владимир Ребић реаговао је у суботу на наводе грађана и неких политичара да је полиција кренула у решавање случаја пребијања младића у Новом Саду, тек након што се у јавности појавио снимак на коме се види како Иван Контић брутално пребија младића и коме ломи обе руке. Ребић је у свом саопштењу навео да је полиција за случај сазнала 24. августа од лекара, те да су истог дана у сарадњи са надлежним тужиоцем, полицајци предузели све мере и радње у циљу расветљавања свих околности и идентификовања осумњиченог. Данашње саопштење Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, у коме се каже да је тужилаштво покренуло истражни поступак против Ивана Контића наредбом о спровођењу истраге од 12. септембра, демантује Ребића.

 

Директор полиције Владимир Ребић реаговао је у суботу у поподневним сатима, дан након што је објављен снимак на коме се види брутално пребијање младића у кладионици у Новом Саду. У свом саопштењу Ребић је апеловао на поједине политичаре да престану да организују и спроводе ријалити потраге и истраге, које отежавају рад полицајаца и тужилаштва.

“Новосадска полиција је обавештена о пребијању двадесетосмогодишњег младића 24. августа од стране лекара, који су му указали помоћ због задобијених повреда, како је тада навео, од стране њему непознатих лица. Од тада до данас, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, полицијски службеници су преузели све мере и радње у циљу расветљавања свих околности догађаја и идентификовања осумњиченог Ивана Контића (30)”, пренео је МУП изјаву директора полиције Владимира Ребића.

И све би то било у реду да Више јавно тужилаштво у Новом Саду, у одговору Н1, није демантовало наводе Ребића да “од инцидента до данас, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, полиција преузима све мере и радње у циљу расветљавања свих околности”.

“Више јавно тужилаштво у Новом Саду, а након поднете кривичне пријаве од стране МУП ПУ Нови Сад, покренуло је истражни поступак против И. К. наредбом о спровођењу истраге од 12. септембра 2020. године, због кривичног дела убиство у покушају из члана 113 у вези са чл. 30 Кривичног законика, учињеног на штету М. М”, наводи се у одговору за Н1 који је потписао заменик јавног тужиоца Зоран Јаковљевић, демантујући изјаву директора полиције.

Ребић је у свом саопштењу навео и да полиција и тужилаштво процењују у складу са законом, када је објављивање наведених детаља у јавности у интересу бржег привођења осумњичених, а када може само да штети и отежа потрагу.

“Нова хајка коју тренутно воде да полиција неког штити или крије, јер је, након што је објављен снимак, о свим до тада предузетим мерама обавестила јавност је у најмању руку срамотна”, навео је Ребић.

У овом случају, полиција је, вероватно процењујући у складу са законом, име и презиме али и фотографију осумњиченог објавила у суботу поподне, мање од дана након што је снимак испливао у јавност. Поставља се и питање како је осумњичени Контић могао да пређе државну границу, те како је полицији требало 19 дана да идентификује осумњиченог.

Контић који је, подсећања ради, пре три недеље брутално претукао младића у Јеврејској улици у Новом Саду, а потом му и сломио обе руке док је био у несвести, директор је фирме “Ју-Кријкос” која је основала кладионице “МаxБет”, показују званични подаци Агенције за привредне регистре, о чему је Нова.рс већ писала.

Компанија “МаxБет”, како стоји на њиховом званичном сајту, настала је 1997. године под именом “ЈуКријкос” у Зрењанину. Онда је 2008. године добила ново име “МаxБет”, и преселила се у Нови Сад, преноси Нова.рс. Данас је компанија, која, како стоји на њиховом сајту, послује у Србији, али и у БиХ, Црној Гори и од скора у Африци.

У јавности се негодовало што је потерница за Контићем објављена тек након што је снимак пребијања објављен на друштвеним мрежама.

Марко Радоњић   Нова

Најчитаније