понедељак, 24 јануар 2022
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Паљење куће новинара: Одбрана тражи изузеће судије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Суђење некадашњем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу и осталим окривљенима, који су оптуженимл за паљење куће новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића, одржано је данас у Другом основном суду у Београду, а на данашњем претресу, одбрана је затражила изузеће судије.

 

Одбрана првооптуженог Симоновића тврди да је судија у овом поступку пристрасан, те је због тога захтевала његово изузеће.

Суђење је потом прекинуто, а одлуку о изузећу требало би да донесе председник Другог основног суда. Наставак је заказан за 12 сати.

Иначе, новинар Јовановић је досад и више наврата истицао да су ово покушаји одбране да Симоновић не одговора за оно што је учинио, те да је крајњи циљ да суђење почне изнова, с обзиром да би поступајући судија у овом поступку требало да кроз неколико месеци оде у пензију.

Подсетимо, у овом поступку суди се бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу, полицајцима из Гроцке Владимиру Михаиловићу, Игору Новаковићу и Александру Маринковићу и поступак је почео 9. априла прошле године.

Симоновић, који је оптужен да је наручио паљење куће новинара, негирао је кривицу за ово дело. На суђењима Михаиловић и Новаковић су променили своје исказе дате у полицији јер су, како су навели, “изречени под присилом Управе криминалистичке полиције”. Михаиловић је казао да је измислио признање да му је Симоновић обећао 1.500 евра да заплаши новинара, а Новаковић је казао да Симоновића не познаје. За Маринковићем, који се сумњичи да је директан извршилац паљења 12. децембра 2018. године, расписана је потерница. Иначе, за њим је пре само неколико дана расписана и међународна потерница. Са друге стране, још једна окривљена, певачица Бојана Цветковић Шијачки, признала је тужилаштву да је довезла Маринковића до места напада и склопила споразум о признању кривичног дела. Она је осуђена на шест месеци кућног притвора и новчану казну од 50.000 динара.

Тања Миловановић   Нова

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније