недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Зора Добричанин Никодиновић: Очекујем да судија дозволи да окривљени допуни исказ

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

На последњем рочишту на суђењу за паљење куће новинара портала Жиг инфо, Милана Јовановића, захтев за изузеће судије испоставила је Зора Добричанин Никодиновић, која је претходно затражила да се њен клијент Владимир Михаиловић, и без достављања пречишћеног текста оптужнице, изјасни о њој и изнесе додатне доказе у прилог своје одбране.

Међутим, захтев за изузеће судије Жугића је одбијен, а следеће рочиште је заказано за уторак 19. јануар у 9. часова. Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, поводом одбацивања предлога за разрешење судија Славка Жугића, изјавила је следеће:

-Не очекујем да ће изузети судију, али не очекујем ни да судија ускрати окривљеном да изнесе или допуни исказ у било ком тренутку.Чак и кад је завршен доказни поступак - пре завршних речи или у току изношења завршне речи, окривљени може да изнесе нешто ново у својој одбрани и да суд, након тога, отвори главни претрес поново. Ту нема никаквих ограничења. Право на одбрану је "светиња" кривичног поступка.

Такође, раздвајање поступка у поступцима где се по оптужном акту суди за кривично дело  у саизвршилаштву - врло је ретко и томе се прибегава само изузетно. Свакако, не може бити оправдано раздвајање поступка у ситуацији где је бранилац оправдао одсуство, а одсуствује због самоизолације због контакта са ковид позитивним клијентом и где се једном окривљеном већ суди у одсуству. А посебно је неоправдано да се у таквом стању предмета - закључу доказни поступак, а одбију предлози окривљеног, према ком је поступак раздвојен и његовог оправдано одсутног браниоца. Напето је то све превише. Осећа се стрес у судници и све нас та неприродна убрзаност притиска и ствара непријатну атмосферу - а не видим никакву потребу за тим, нити за то постоји иједан оправдани разлог, изјавила је Зора Добричанин Никодиновић за Жиг инфо.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

фото: N1

 

Промо

Bg

Најчитаније