недеља, 11 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Нова.рс у Ритопеку: Специјалци повучени, докази сакупљени

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Петог дана, откако је у месту Ритопек откривена "штек" кућа Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и коју су припадници његове криминалне групе користили за најтежа кривична дела, велики део полицијских снага повукао се с терена, с обзиром на то да су докази прикупљени. Како портал Нова.рс сазнаје са терена, претпоставља се да су најбитнији докази узети са лица места, а тренутно се једино јединица Жандармерија налази у овом месту и то управо око поменуте "штек" куће.

 

Претходна четири дана, од како је откривена тајна кућа Беливукове екипе, у Ритопеку је био присутан досад незапамћени број припадника полицијских снага. Између осталог, на терену је била Ронилачка јединица, Жандармерија, велики број форензичара, припадника СБПОК-а, полиције.

Ипак, током данашњег дана је релативно мирније на терену, а како сазнајемо са лица места, велики део полицијских снага повукао се јер су најважнији докази прикупљени јуче касно у ноћ.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Прикупљени су најбитнији докази и тренутно се на терену налази једино Жандармерија и то око поменуте штек-куће. Да ли се још увек скупљају докази из куће или је припадници Жандармерије само обезбеђују, засад није познато. Увиђај је завршен јуче увече, а узети су ДНК трагови, као и сви материјални, али и остали докази са лица места”, каже извор нашег портала.

Према речима мештана, током данашњег дана на терену није било ни пса трагача.

“Повукли су се готово сви, чак и око оног бунара, који је био главна тачка истражитеља. Претпостављам да су прикупили све што је потребно. Данас је доста мирније код нас, поприлично смо сви узнемирени због свега што се ових дана дешавало”, каже мештанин за портал Нова.рс.

Он додаје да су сви затечени да се у њиховој околини налази “штек” кућа ове криминалне групе.

“Нисмо ни слутили да је овако нешто могуће. Ово је миран крај, никад се овакве ствари нису догађале, сви смо у шоку”, додаје он.

Иначе, црвена кућа, коју су користили припадници Беливукове групе, опкољена је са свих страна. Сумња се су у тој кући убијена три мушкарца – Горан Величковић Гокси, Милан Љепоја и Здравко Радојевић.

Репортери портала Нова.рс обишли су данас и Старчево, а које је наводно било још једно место деловања криминалне групе Вељка Беливука. Старчево је претходних дана било под опсадом полиције, како због привођења Беливука и његове банде, тако и због чињенице да је недавно у њему убијен навијач Тимотије Стојановић звани Џими, који је припадао “Принципима”, фракцији коју предводи управо Веља Невоља.

Ипак, током данашњег дана, у Старчеву је мирније, а екипа портала Нова.рс готово да није затекла ни једног припадника полиције.

Подсетимо, Вељко Беливук, звани Веља Невоља, и Марко Миљковић ухапшени су 4. фебруара око 5 ујутру по налогу Тужилаштва. У току те ноћи ухапшено је и задржано 16 особа осумњичених за удруживање ради извршавања тешких кривичних дела међу којима су отмице и убиства.

Нестанак више од 10 мушкараца доводи се у везу са овом криминалном групом.

Милица Чуле   Нова

 

Промо

Bg

Најчитаније