недеља, 11 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Симоновић на суђењу снимао своју завршну реч, па је слао "пријатељима"

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Готово две године од почетка суђења Драгољубу Симоновићу и још тројици за паљење куће новинара Милана Јовановића, оно је јуче окончано изношењем завршних речи.

 „Ако ме ослободите, медији ће Вас разапињати, али сигуран сам да Ви то можете да издржите. Ако размишљате да ме невиног осудите, јер то морате, ја то разумем,али захтевам да то буде на максималних 8 година затвора без олакшавајућих околности јер ми такве не требају“, овим речима је Драгољуб Симоновић, обраћајући се судији Славку Жугићу, завршио своје последње излагање пред Другим основним судом.

Приликом изласка за говорницом суднице, Драгољуб Симоновић је на свом мобилном телефону укључио диктафон. Пре почетка читања завршних речи, Симоновић је упалио диктафон и свој мобилни телефон ставио на говорницу на којој се налазио микрофон. Након завршетка свог излагања, Симоновић је искључио снимање. Судија и судска стража нису приметили да је Симоновић укључио диктафон, као и да је све време свог излагања завршних речи био поред њега. С друге стране, судска стража је опомињала, па чак и одузимала мобилне телефоне присутних уколико га  је неко користио за време трајања рочишта.

Снимак завршне речи врло брзо се  проширио међу онима који и данас подржавају Симоновића, било да су финкционери ГО Гроцка или обични грађани или медији.

Према сазнањима Жиг инфа, Симоновић је свој говор снимио како би своје "следбенике" убедио да је судски процес против њега монтиран, као и да Жиг инфо није медиј, а да новинари овог портала нису новинари.

Снимак је послат, између осталог, појединим функционерима у ГО Гроцка који су га проследили власнику "Радија Пулс" Стефану Радићу, који је и сам члан Српске напредне странке и сарадник са већником Стефаном Дилберовићем, одборником Мирољубом Радојевићем  и шефом одборничке групе Миленком Буквићем.

Иначе, према судском пословнику, фотографисање, аудио и видео снимање на рочиштима у циљу јавног приказивања снимка обавља се по одобрењу председника, уз претходно прибављену сагласност председника већа, судије и писаног пристанка странака и учесника снимљене радње. Фотографисање, аудио и видео снимање у судници, након прибављеног одобрења, обављаће се под надзором судије, на начин који обезбеђује несметан ток суђења и ред у судници

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Промо

Bg

Најчитаније